Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Primăria, prin Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, a plătit ilegal ajutoare de încălzire! Beneficiarii vor da banii înapoi Primăria, prin Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, a plătit ilegal ajutoare de încălzire! Beneficiarii vor da banii înapoi
Curtea de Conturi a verificat Primaria Tulcea si a constatat prejudicierea bugetului de stat și bugetului local (subvenții acordate de la bugetul de stat),... Primăria, prin Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, a plătit ilegal ajutoare de încălzire! Beneficiarii vor da banii înapoi

1Curtea de Conturi a verificat Primaria Tulcea si a constatat prejudicierea bugetului de stat și bugetului local (subvenții acordate de la bugetul de stat), în perioada exercițiilor financiare 2012-2014, prin acordarea de ajutoare de încălzire în sezonul rece unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru a beneficia de acest ajutor. Valoarea totala a prejudiciului este de 152.000 lei.

Practic acesti bani au fost acordati ilegal de catre functionarii Primăriei cu acordul conducerii si acum vor trebui recuperati de la beneficiari.

Ordonatorul de credite al U.A.T. Municipiul Tulcea, va dispune ordonatorului terțiar de credite al Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea, luarea măsurilor cuvenite pentru: – verificarea si stabilirea stării de fapt a beneficiarilor identificați în timpul auditului pe surse de finanțare, ca neeligibili la acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pentru sezonul rece in perioada 2012-2014, prin efectuarea anchetelor sociale prevăzute de lege cu privire la bunurile deținute (depozite bancare de peste 3.000 lei); – stabilirea întinderii prejudiciului (paguba efectiva si beneficiu nerealizat), creat prin plata nelegală către beneficiarii neeligibili, a ajutorului de încălzire a locuinței, luarea masurilor de recuperare a prejudiciului produs prin acordarea ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței beneficiarilor constatați ca fiind neeligibili, precum si recuperarea efectivă în condițiile legii.