Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMAR TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU INFRACŢIUNI DE CORUPŢIE – ANUNŢAT CANDIDAT LA PRIMĂRIE DE CĂTRE PNL TULCEA. CONDIŢIILE DE INTEGRITATE NU CONTEAZĂ PENTRU LIBERALI PRIMAR TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU INFRACŢIUNI DE CORUPŢIE – ANUNŢAT CANDIDAT LA PRIMĂRIE DE CĂTRE PNL TULCEA. CONDIŢIILE DE INTEGRITATE NU CONTEAZĂ PENTRU LIBERALI
Un nou caz de candidat propus de PNL Tulcea pentru funcţia de primar ce încalcă criteriile de integritate impuse de conducerea centrală partidului se... PRIMAR TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU INFRACŢIUNI DE CORUPŢIE – ANUNŢAT CANDIDAT LA PRIMĂRIE DE CĂTRE PNL TULCEA. CONDIŢIILE DE INTEGRITATE NU CONTEAZĂ PENTRU LIBERALI
Primarul inculpat Sandu Neculai

Primarul inculpat Sandu Neculai

Un nou caz de candidat propus de PNL Tulcea pentru funcţia de primar ce încalcă criteriile de integritate impuse de conducerea centrală partidului se înregistrează la Turcoaia
Primarul liberal al comunei Turcoaia, Neculai Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constantă fiind acuzat de infracţiuni de corupţie.
Primarul inculpat este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese prev. de art.301 cod penal, instigare la abuz în serviciu prev. de art.13/2 din Lg.78/2000 în referire la art.297 cod penal şi aplic. Art.47 cod penal, instigare la fals intelectual prev. de art. 321 cod penal cu aplic. Art.47 cod penal, toate cu aplic. Art.38 cod penal., împreună cu inculpata CARAION MARCELA, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 cod penal.
SANDUInstanţa a respins deja cererea privind neregularitatea actului de sesizare formulată de inculpatul Sandu Neculai şi a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Sandu Neculai şi Caraion Marcela.Vom reveni si asupra faptelor de care sunt acuzati cei doi.
Şi în acest caz conducerea PNL Tulcea ignora din nou criteriile de integritate impuse de conducerea centrală PNL, criterii ce precizează clar:
„10. Probleme penale.
A. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă.
B. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie.

c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă.

d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie.“
Din câte se pare propunerile venite şi validate de către PNL Tulcea au avut „aviz “din partea unor persoane care din diverse interese au ascuns problemele penale ale candidaţilor propuşi, în speranţa că acestea nu vor ajunge la urechile conducerii centrale.