18 de ani de la înființarea Asociației Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România

  IMG_5086Înființată pe mandatul primului președinte al Consiliului Județean Tulcea, Florin Hrițcu, Asociația condusă astăzi de directorul economic al Consiliului Județean Tulcea, Nicoleta Anton, a ajuns la vârsta majoratului.

  Vineri, la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea, Nicoleta Anton, director economic al Consiliului Județean Tulcea și președinte al Asociației Directorilor Economici, a deschis lucrările Adunării Generale festive prilejuite de împlinirea a 18 ani de la înființarea acestei asociații cu un rol semnificativ în ceea ce privește gestionarea fondurilor din sistemul public din România.
  Această asociație a fost înființată pe mandatul domnului Florin Hrițcu, primul președinte al Consiliului Județean Tulcea, cel care a deschis drumul administrației județene la nivelul județul Tulcea. „Pentru tot ceea ce a realizat pentru județul nostru, domnul Hrițcu merită tot respectul nostru, al tuturor“, a transmis președintele în funcție al CJ Tulcea, Horia Teodorescu.
  De asemenea, șeful administrației județene a vorbit despre profesionalismul care a caracterizat, dintotdeauna, Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean Tulcea.
  „Așa cum bine știți, Consiliul Județean a beneficiat de experiența și profesionalismul doamnei Sirma Caraman, fost director economic al CJ Tulcea, fost președinte al acestei Asociații, actualmente secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Acum, Consiliul Județean Tulcea are onoarea de a avea, pe funcția de director economic, actualul președinte al Asociației Directorilor Economici, Nicoleta Anton, o tânără care continuă, cu succes, activitatea începută de doamna Sirma Caraman“, a mai transmis președintele Teodorescu.

  Despre începuturile Asociației a vorbit și Sirma Caraman, care și-a amintit cu emoție de primele momente ale constituirii unei structuri care să reunească vocile directorilor economici din instituțiile administrației publice locale din întreaga țară.

  „Se întâmpla acum 18 ani, în această sală: domnul Florin Hrițcu era în al șaptelea an de mandat, apăruse legea finanțelor publice și, împreună, am decis să organizăm, la Tulcea, o întâlnire între directorii economici din întreaga țară, un schimb de experiență, dacă vreți. De aici și până la ideea unei asociații profesionale a fost doar un pas“, își amintește Sirma Caraman, care a catalogat această asociație drept o „realizare pentru profesioniștii din administrația publică“.