Accident naval la Mila 35: Șase medici din Republica Moldova au ajuns în Spitalul Județean Tulcea!

ambulanta-sulina3Ieri seară, în jurul orei 18,30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Delta’ al județului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcațiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.

Imediat de la primirea apelului, la fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare, si două echipaje SMURD.

La această acțiune au fost solicitate să vină în sprijinul ISU Tulcea următoarele forțe: Serviciul de Ambulanță Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și Căpitănia Municipiului Tulcea.

Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenție ale ISU Tulcea împreună cu forțele de sprijin au început misiunea de salvare si de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că 6 persoane )bărbați cu vârste între 30 și 37 de ani) au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, iar celelate 8 persoane au fost monitorizate medical dar au refuzat transportul către spital.

Cauzele și împrejurărole în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Din câte se pare, a fost identificată și cealaltă ambarcațiune implicată în accidentul naval.