Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

AFACEREA „GAROFIŢA “, SINECURĂ DE 60.000 DE EURO DE LA PRIMĂRIE! AFACEREA „GAROFIŢA “, SINECURĂ DE 60.000 DE EURO DE LA PRIMĂRIE!
Prin Hotărârea Consiliului Local Sulina nr 2/14.01.2013, un număr de 8 consilierii ai oraşului Sulina au aprobat majorarea impozitelor şi taxelor locale aplicate sulinenilor... AFACEREA „GAROFIŢA “, SINECURĂ DE 60.000 DE EURO DE LA PRIMĂRIE!
Flori de zeci de mii de euro pentru un oraş aflat în comă

Flori de zeci de mii de euro pentru un oraş aflat în comă

Prin Hotărârea Consiliului Local Sulina nr 2/14.01.2013, un număr de 8 consilierii ai oraşului Sulina au aprobat majorarea impozitelor şi taxelor locale aplicate sulinenilor cu 16%.

Pe site-ul Primăriei oraşului Sulina este actualmente publicat proiectul iniţial al bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al oraşului Sulina pe anul 2013. La o lecturare mai atentă a documentului în cauză se poate observa faptul că în timp ce consilierii majorează impozitele şi taxele locale cu 16%, Primarul oraşului Sulina decide să aloce mai mulţi bani pentru florile care se plantează pe stradă a 1-a a oraşului Sulina, respectiv suma de 2,5 miliarde lei vechi.. Nimic nu stârneşte atenţie, dacă n-ar vorba de circa 60.000 de euro. Şi ca să înţelegeţi şi mai bine afacerea, suprafaţa totală pe care se plantează garofiţe este de mărime a cca două – trei sensuri giratorii din Tulcea, aproximativ 2-300 mp. Afacerea – Garofiţa este una de tip borduriada sau floriudiada practicată peste tot de PDL pe când era la guvernare.S.C. GAROFIŢA SERV S.R.L. Sulina, se ocupă cu servicii de întreţinere peisagistică, are contracte din anul 2003 cu Primăria Sulina, este singurul participant la licitaţie, deşi s-au oferit şi alte firme din afara oraşului. Câştigă necondiţionat şi încheie contract standard cu acelaşi conţinut,

DENUMIRE CONTRACT Contract de servicii „Întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor şi spaţiilor verzi din oraşul Sulina, judeţul Tulcea”.

OBIECTUL CONTRACTULUI Achiziţia tuturor serviciilor de întreţinere, dezvoltare şi amenajare a parcurilor şi spaţiilor verzi din oraşul Sulina, judeţul Tulcea prevăzute în documentaţia

Să analizăm: anul 2007, cifra de afaceri 163.063 lei, personal angajat 2; anul 2008, cifra de afaceri 211.959 lei, personal angajat 2; anul 2009, cifra de afaceri 304.673 lei, personal angajat 2; anul 2010, cifra de afaceri 210.144 lei, personal angajat 2; anul 2011, cifra de afaceri 227.702 lei, personal angajat 2; anul crizei economice 2012, cifra de afaceri 198.000 lei, personal angajat 2.

Contractul anului 2012 poartă numărul 1583/05.04.2012. Pregătirea terenului şi plantatul florilor începe după data de 15 mai pentru că în Sulina condiţiile meteorologice nu permit ca operaţiunea să se facă mai devreme. Suprafaţa totală de lucru are circa 2-300mp, întreţinerea constă în a uda cu o motopompă cu apă din Dunăre şi un furtun rigola cu flori, pe timp de vară, la două sau trei zile. Durata de timp este de circa şase luni pe an. Păi 60.000 de euro împărţit la şase = 10.000 de euro/lună. Orice calcule pe ani şi comentarii legate de sume sunt de prisos. Am contactat telefonic câteva persoane din oraşul Sulina, unele persoane au opinii subiective care reclama construcţia şi mărimea casei făcută de primar, faptul că Sulina nu are văcar, vacile sunt sacre că în India şi că acestea circulă în voie şi pasc florile în miez de noapte să meargă afacerea Garofiţa, alte păreri sunt obiective şi arata indignarea legată de faptul că Primăria nu a prezentat nici până astăzi raportul Curţii de Conturi spre analiză în şedinţa Consiliului Local, raportul Primarului legat de cheltuielile pe delegaţii, cazare, benzină pe anul 2012…

Alţii îşi exprimă speranţe că, consilierii non-PDL cărora le-au încredinţat votul la alegerile locale de anul trecut vor avea mai multă cultura cetăţeneasca şi nu vor mai vota afacerea „Garofiţa“ ci un buget în interesul cetăţeanului şi nu în interesul propriu al Primarului.

 PIRATUL AURICĂ

Subiectul Sulina, tratat în numeroasele articole din Ziarul de Tulcea, reprezintă un studiu de caz şi a fost lecturat de mii de cititori. L-am numit studiu de caz pentru simplul motiv că în acest mic oraş transparentă şi democraţia sunt eludate de autorităţii publice locale prin modul defectuos de aplicare a Legii. Concret, oraş mic corupţie mare.

  Primăria Sulina se confruntă deja cu fenomenul de corupţie cronică după cum rezultă din multitudinea de articole din diverse publicaţii mass-media. Eforturile noastre de a prezenta starea de anormalitate din Primăria oraşului Sulina sunt confirmate şi de publicaţii naţionale şi televiziune. S-a dovedit că în tot ce am publicat în Ziarul de Tulcea, am avut dreptate.

Miercuri, 23.01.2013, la postul de televiziune Realitatea TV s-a prezentat, comentat şi documentat, cum este furat banul public în oraşul Sulina şi cine sunt autorii. Pe manşetă ecranului era scris că paguba publică este de 500 000 euro. Autorii morali, prezentaţi publicului, la nivel naţional, sunt primarul oraşului Dimitriu Aurel, jurista penală Picu Alina şi desigur din anonimat şi şefa contabilă Herghelegiu Silvia care nu este deloc străină de ce s-a întâmplat în Primărie şi a cărei semnătura se afla pe documentele legate de bani.

Ştirea a fost analizată şi de ziarul Ziua care a concluzionat că: Dacă nu s-a întâmplat nimic şi dosarul de urmărire penală al acestora nu a ajuns în instanţă este pentru faptul că PDL-ul a blocat politic justiţia tulceană în a-şi exercita atribuţiunile. Dar cine este domnul Dimitriu Aurel?

Fost electrician la Fabrica de conserve Sulina, apoi numit tehnician la atelierul electric şi printr-o intamplare ajunge director. După revoluţie se fofilează prin diverse activităţi şi în final se hotărăşte să se implice în politică. Ajunge primar şi în primul mandat este moral, devotat valorilor comunităţii,

Timpul mandatului domniei sale trece şi constată că politica nu are principii, prioritare devin interesele personale. Prinde al doilea mandat şi acesta ne demonstrează prin comportamentul său, că puterea de decizie, oricât de mică ar fi, corupe şi te îndreaptă spre alte orizonturi fără să fii constrâns de nimeni, structura conştiinţei devine grav afectată de virusul puterii.

Prinde la scor mic şi al treilea mandat, puterea devine ca un drog guvernat de interese, meseria de primar devine una proastă. Şi pentru faptul că nu se mai poate corectă la ce face necontrolat, dansul interpretează în stil personal că scuză cu „Omul este supus greşelii”, cauză care ar fi valabilă şi în faţa legii. Incorect ar fi să nu amintim că începând cu al doilea mandat domnul primar al oraşului Sulina a fost mai mereu plecat din oraş, în ţară şi străinătate, sub pretextul unor delegaţii constructive şi benefice oraşului, fără a prezenta rapoarte în Consiliul Local unde şi de ce a trebuit să plece, la ce a folosit şi care sunt costurile, că doar sunt din banii publici ai comunităţii.

Prinde la limita mică şi al patrulea mandat mandat cu sprijinul câtorva prieteni care au trâmbiţat disperaţi mobilizarea, prieteni care desigur că au avut destule interese personale că acesta să revină. În intervalul mandatelor domniei sale Dumitriu Aurel şi-a însuşit cel mai de preţ simţ al managementului. A ajuns la concluzia că banul public nu are miros, dar are culoare valoroasă dacă se afla în buzunarul propriu mai ales dacă-s spoliaţi inteligent din bugetul local. Şi astfel în Primăria Sulina apare caracatiţă de „marea neagră” sub forma unui triumvirat ca un „trium citi personal”. Diplomaţia şi managementul domnului primar Dimitriu Aurel este bazată pe matematică iluzionistului care te convinge de necesitatea construcţiei unui pod pe izlaz chiar dacă nu este canal, apă şi total inutil. Un pic de şmecherie uzând de amabilitate disimulată, şantaj indirect, un şpriţ cu vin de Niculiţel în biroul din primărie, alte artificii. Măcar acum în al doisprezecelea ceas ar trebui să se oprească şi să se abţină de la „tâlhărirea“ banului public.