Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei” reia ciclul spectacolelor – lecție de folclor pentru copii

lectie de folclor 1După o absență scenică a acestui gen, de peste 6 ani, revenirea pe eșecherul organizatoric al artei spectacolului, aduce cultura și arta tradițională a neamului românesc din nou în atenția micilor spectatori care însoțiți de doamnele educatoare sau învățătoare vor putea îmbogății bagajul de cunoaștințe în acest domeniu.

Participând la aceste spectacole, copii vor putea deveni mai târziu iubitori și susținători ai valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal.

Cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane și artei interpretative profesioniste este unul din obiectivele Ansamblului Artistic Profesionist ”Baladele Deltei”.

Copii vor avea posibilitatea să vizioneze folclor muzical- coregrafic din Dobrogea, Moldova și Oltenia. Vor face cunoștință cu varietatea costumelor populare din fiecare zonă, precum și cu  instrumentele muzicale tradiționale care susțin jocurile și cântecele prezentate în spectacol.

Spectacolul – Lecție de Folclor, va avea loc pe 15 iunie 2017, la Teatrul ”Jean Bart”, începând cu ora 10:00.

 

 

Director,

 Prof. Ştefan Coman