Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ansamblul „Doruletul” a dus în Macedonia folclorul dobrogean Ansamblul „Doruletul” a dus în Macedonia folclorul dobrogean
Joi, 13 iulie, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit conferința de presă prilejuită de încheierea proiectului „Folclor fără frontiere“, ediția a... Ansamblul „Doruletul” a dus în Macedonia folclorul dobrogean

balJoi, 13 iulie, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit conferința de presă prilejuită de încheierea proiectului „Folclor fără frontiere“, ediția a II-a, finanțat de Consiliul Județean Tulcea, proiect prin intermediul cărora Ansamblul Dorulețul a prezentat tradiții și obiceiuri românești în Skopje, Macedonia.

„Voi începe prin a transmite felicitările noastre tinerilor tulceni care, săptămâna trecută, prin muzică și dans, au prezentat poveștile tradițiilor românești pe scenele din Skopje, Macedonia. Acești tineri artiști reprezintă un motiv de reală mândrie pentru noi, cei din administrația publică locală: ei sunt micii ambasadori ai județului nostru în toate colțurile țării, dar și peste hotare”, a spus reprezentantul Consiliului Județean Tulcea la această conferință de presă, vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Maestrul coregraf Ștefan Coman, cel de al cărui nume sunt legate majoritatea evenimentelor ce au în centrul lor tradiția și dansul popular în județul Tulcea, a punctat importanța unor astfel de proiecte, atât pentru județ cât și pentru componenții ansamblului.

„De mai bine de 25 de ani Dorulețul este o stare de spirit, este o tradiție, o familie. Sunt în ansamblu copii ai căror părinți au fost, de asemenea elevi de-ai mei. Să prezentăm folclorul nostru în alte țări este foarte important. Avem un folclor complex, expresiv, cu forme diverse de manifestare. De asemenea pe lângă beneficiile de imagine aduse județului și țării, este foarte important că acești copii își lărgesc orizonturile de cunoaștere, iau contact cu alte forme de exprimare a folclorului, sunt câteva cazuri de foști elevi care și-au găsit jumătatea datorită dansurilor populare. Mulțumim autorităților județene că ne sprijină și financiar și moral în demersurile noastre și că finanțează astfel de proiecte”, a declarat maestrul coregraf Ștefan Coman.