Apel pentru un caz disperat: O tânără cercetătoare din Tulcea are nevoie de ajutor

Este vorba de o tânără cercetătoare în vârstă de 31 de ani, pe nume Mihaela Dinu, din Tulcea, proaspătă posesoare a unui titlu de Doctor în inginerie obținut la Universitatea ”Politehnica” din București, care a fost recent diagnosticată cu o formă extrem de agresivă de cancer al trunchiului cerebral (glioblastom). Prognosticul ei nu este optimist, având în vedere evoluția rapidă a tumorii, iar recomandarea medicilor români a fost o intervenție chirurgicală în Germania, la Institutul de Neuroștiințe din Hanovra, ca unică șansă a-și salva viața.

Această tânără a ales în locul unei remunerații financiare excelente pe care ar fi putut-o obține într-o țară vest-europeană, să rămână în România, în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică din Măgurele (I.N.O.E), aducând astfel importante contribuții la viitorul științific al României.

Din acest motiv, atât ea cât și familia ei, se află acum în imposibilitatea de a achita costurile intervenției, care se ridică la suma de 70.000 de euro.

Apelez așadar, în calitate de prietenă apropiată și colegă a pacientei, la spiritul dumneavoastră creștin, patriot și umanitar, rugându-vă să ne ajutați, în măsura posibilităților, în demersurile noastre de a-i salva viața acestei tinere, care și-a dedicat cei mai frumoși ani din viață mediului academic românesc.

În prezent punem bazele unei campanii mediatice de amploare, în scopul strângerii de fonduri și prezentării publice a mulțumirilor noastre către toți cei care au contribuit cu orice ajutor la salvarea vieții Mihaelei.

Am atașat acestui e-mail dosarul medical al prietenei mele, ce conține rezultatele investigațiilor, scrisorile medicilor care s-au ocupat de acest caz (Mihaela având primele manifestări ale bolii în timp ce reprezenta România la o conferință științifică din Africa de Sud), precum și răspunsul de la clinica din Germania, unde a fost îndrumată de către medicii români.

Conturile în care se pot face donații sunt:

în lei:

IBAN : RO77RNCB0318078857250001

Titular: Dinu Mihaela

IBAN:RO46BPOS29000393254RON01

Titular: Dinu Ana (mama Mihaelei)

in EUR:

IBAN:RO46BPOS85000393254EUR01

Titular: Dinu Ana (mama Mihaelei)”

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca lumina Sfintelor Sărbători ce se apropie să pătrundă în inimile dumneavoastră, pentru a o ajuta pe Mihaela să simtă, și ea, că în preajma Crăciunului se înfăptuiesc miracole.

Cu stimă,

drd. ing. Alina Popescu-Cuta
tel: 0769.395.908