AZI, CAZUL AUTORIZAŢIILOR DE PE VARIANTĂ. LUPTA PE CIOLAN ŞI INCOMPETENŢA DIN PRIMĂRIE DĂUNEAZĂ GRAV CONTRIBUABILILOR!

zid1Dincolo de goană după imagine, like-uri şi înavuţire, mulţi funcţionari sau aleşi locali uita de funcţia de bază, aceea de a sta în slujba cetăţeanului, de a veghea la respectarea legislaţiei şi a sprijini contribuabilul.
De multe ori intervine şi concurenta, luptă surdă între unele structuri mai vechi şi mai noi pentru acapararea unor „pieţe “şi „mulgerea “celor ce de voie de nevoie ajung la porţile instituţiilor publice tulcene.
Un dintre situaţiile ce se afla în plin clocot este cea legată de urbanism, lupte din interiorul Primăriei, pe bază de interese dar şi, câteodată, de simplă incapabilitate.

Azi discutăm despre un litigiu mai vechi situat la marginea municipiului,

acolo unde Primăria a emis autorizaţii de construcţie pentru un concesionar, autorizaţii ce, reclama o altă firmă din zonă, nu respectă legislaţia în vigoare.
„Emiterea autorizaţiilor de construcţie existente, emise de către Primăria Tulcea, Serviciul de urbanism, încalcă Planul de Urbanism zonal cât şi concorda mai multe inexactităţi de fond şi forma astfel, Autorizaţia nr.306/29.08.2012 cu titlu de Împrejmuire teren, platforma betonată şi zid de sprijin, emisa pentru beneficiarul SC.VALBERTO.SRL, apare ca, arhitect Cosmin Vizireanu, unde acesta apare cu nr.O.A.R.1064 a arhitectei Anton Silvana. Pe autorizaţie nu este trecut nr.de carte funciară neputând fi corect identificat terenul pentru care s-a emis aceasta autorizaţie, deoarece în vecinătate vis-a-vis de terenul acesta, SC Valberto în aceeaşi perioadă a mai construit un zid de sprijin la o aceeaşi adresă generica Str. Viticulturii nr. FN
Autorizaţia nr.99 din 30.04.2014 cu titlu de Construire hala service auto spălătorie, zid de sprijin şi platforma pentru adresă din str. Viticulturii FN, aceasta are o altă denumire şi conţine din nou zid de sprijin şi platforma, fără a avea continuitate cu prima autorizaţie din anul 2012 nr.306.
Autorizaţia nr.311/05.09.2016, are modificări de tema aduse în timpul execuţiei la autorizaţiei nr.99/30.04.2014 cu titlu de Construire hala service auto, spălătorie, zid de sprijin şi platforma. Şi aceasta are zid de sprijin iar modificările de tema bănuim că se referă şi la supra înălţarea zidului de sprijin de la 2m executat fără autorizaţie încă din anul 2011, la 5 m în înălţime. Mai mult, şi în conţinutul acestei autorizaţi apare neconcordanta nr. TNA inscris Tabloul Naţional al Arhitecţilor care atestă dreptul de semnătură al membrilor Ordinului Arhitecţilor din România a arhitectului Cosmin Vizireanu şi documentaţiile tehnice sunt întocmite de către Anton Silvana care are nr. TNA 1064, conform LEGEA Nr. 184/2001 actualizata “spune reclamantul, reprezentantul societăţii comerciale Toledo Motors Echipament SRL Tulcea.
La această dată pe rolul Judecătoriei Tulcea exista un proces prin care societatea SC VALBERTO SRL, este dată în judecată deoarece nu a respectat limita de graniţă şi prin construcţia zidului de sprijin este afectată proprietatea din vecinătate, a construit fără a ţine cont de limita de graniţa a terenului concesionat, depăşind suprafaţa concesionată ocupând şi din teren public stradal dar şi din terenul privat învecinat.

Vom reveni pe acest subiect cu mai multe exemple concrete, cu acte în regulă, unii crezând în bunăvoinţa afişată pe reţelele de socializare de unii mai mari ai zilei, pentru că în final să se trezească cu decizii care le dărâma tot proiectul până la zero.