Caravana „Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 12 august, la Tulcea

  foto arhiva

  foto arhiva

  Caravana „Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 12 august, la Tulcea şi va fi amplasată în Piața Mircea cel Bătrân (Piața Civică), iar în ziua de duminică, 13 august, va fi amplasată în orașul Măcin, în parcul din fața Casei de Cultură.
  Cu această ocazie, ISU Tulcea va organiza un punct de informare, unde cetățenii vor putea obține informații despre campaniile de informare națională ”R.I.S.C.” și ”Nu tremur la cutremur”.
  Timp de două zile, în intervalul orar 10.00 -18.00, personalul ISU Tulcea va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
  Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
  Acesta este al doilea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.
  Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.
  Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.
  Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
  Ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă. Această activitate se adresează tuturor celor care vor vizita punctul de informare, pentru a le oferi modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.
  Pe de altă parte, pompieri, medici şi paramedici ce încadrează echipajele SMURD vor desfăşura activităţi interactive cu cetăţenii.