CE PROIECTE PRIND CONTUR ÎN URMA PARAFĂRII ACORDULUI ÎNTRE CONSILIUL JUDEŢEAN TULCEA ŞI ORAŞUL ISMAIL (UCRAINA)

izmail1O delegaţie tulceană s-a deplasat Izmail în perioada de 25-28 mai pentru semnarea „Înțelegerii de cooperare între Orașul Izmail (Ucraina) și județul Tulcea”.
„Alături de delegația tulceană, la Muzeul A. V. Suvorov din Ismail, am semnat înțelegerea de colaborare dintre județul Tulcea și orașul Ismail, acesta din urmă reprezentat de primarul Andrei Abramchenko. Colaborarea s-a conturat odată cu înființarea Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea ‘Dunărea de Jos’, în 1998 “a declarat preşedintele Horia Teodorescu

izmail teoScopul acestei deplasări este acela de a dezvolta activitățile de cooperare transfrontalieră şi inițiativele de proiecte comune din cadrul Euroregiunii „Dunării de Jos”.
În cadrul unei întâlniri din octombrie 2016, a fost discutat proiectul ‘Clean River’, depus în vederea finanțării prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, precum și noi inițiative legate de transportul pe apă între Ismail și Tulcea, reabilitarea Sălilor Polivalente din Ismail și Tulcea, dar și un sistem mai eficient de preluare a apelor pluviale, iar înțelegerea de colaborare a venit în urma intenției de concretizare a celor menționate. Înțelegerea vizează varii domenii precum cultură, educație și știință, tehnologie, sănătate, turism și altele.
„De asemenea, am vizitat Centrul de Informare al României din Ismail, înființat cu sprijinul Ministerului Romanilor de Pretutindeni, ne-am bucurat de prezența Consulului României în Ucraina – Emil Rapcea și monumentul ridicat de statul roman în memoria eroilor romani căzut în Primul Război Mondial.
Mulțumim conducerii orașului pentru ospitalitate și privim cu interes către o colaborare de lungă durată și fructuoasă! “a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.
Din delegație au făcut parte Furdui Lucian – Prefectul Județului Tulcea, Horia Teodorescu – Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Andaluzia Luca – Viceprimar al municipiului Tulcea, Simion Lucian – Deputat de Tulcea, Vlădoiu Nasty Marian – Președintele Camerei de Comerț Bilaterală Româno – Ucraineană, Cernencu Dumitru – Președinte Filiala Tulcea- Uniunea Ucrainienilor din România.