Concursul de fotografie „Sofia Vrabie”, un nou succes al seniorilor tulceni

20170929_181403Concursul de fotografie „Sofia Vrabie”, organizat de Asociația „Seniori în acțiune”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, s-a încheiat vineri, 29 septembrie, cu o frumoasă festivitate de premiere  desfășurată la Casa „Avramide” din municipiu. Aflată la cea de-a treia ediție, manifestarea, care a inclus expoziția de fotografie derulată sub egida „Oameni și locuri” precum și concursul care a desemnat cele mai frumoase fotografii expuse în cadrul acesteia la Casa „Avramide”, s-a dovedit a fi un nou succes al seniorilor tulceni, aflați în plină acțiune și ancorați pe deplin în realitatea cotidiană. Evenimentul a fost inițiat în cadrul proiectului Phoenix – ediția a III-a, fiind  cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea cu suma de opt mii de lei.

La expoziția-concurs au putut fi admirate peste 200 de fotografii, juriul, din care a făcut parte și Mihai Nicolae, consilierul președintelui Horia Teodorescu, a deliberat cele mai reprezentative imagini surprinse  în județul nostru. Dintre câștigătorii concursului, care au primit ca premiu câte un aparat foto, s-a detașat fotograful Valeriu Leonov, ocupantul locului I, toate celelalte lucrări câștigătoare fiind  însă apreciate și felicitate ca atare atât de președintele Asociației „Seniori în acțiune”, Nicolae Chichi, cât și de toți cei prezenți.

  „Încerc o mare bucurie astăzi, aici, alături de dumneavoastră, la gândul că personalitatea Sofiei Vrabie, Vrăbiuța – cum îi spuneam eu, este cinstită așa cum merită pentru tot ceea ce a făcut spre binele județului nostru.  Astăzi ne aflăm în fața rezultatului acestui frumos proiect, care și-a propus și, iată, a reușit dezvoltarea abilităților în arta fotografică a seniorilor și avem oportunitatea de a descoperi, prin obiectivul aparatului de fotografiat, trăirile seniorilor, care reușesc să ne transpună în mijlocul naturii.

    Vreau să felicit încă o dată această inițiativă a Asociației „Seniori în Acțiune”, mă înclin în fața dumneavoastră și vreau să vă asigur în continuare de sprijinul nostru, a celor din administrația publică locală. Consiliul Județean Tulcea a acordat și în acest an sprijin financiar acestui demers, deoarece, prin desfășurarea de astfel de evenimente și proiecte în județul nostru, contribuim la  îmbunătățirea calității vieții persoanelor de vârsta a treia și, în mod cert, la îmbogățirea vieții culturale și spirituale a tuturor tulcenilor. Felicitări și mult succes în continuare, stimați seniori în acțiune!”, a declarat, cu acest prilej, la fel de veritabilul senior al județului nostru, consilierul Mihai Nicolae.