DEPUTATUL ANIŞOARA RADU: „PROBLEMELE DISCUTATE CU TULCENII SUNT IMPORTANTE PENTRU DEZBATERILE DIN PARLAMENT “, CE MAJORĂRI SALARIALE S-AU APROBAT ÎN ŞEDINŢA DE MARŢI

anisoara comisieCamera Deputaților a adoptat, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere, OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal bugetare, stabilind majorări salariale pentru anumite categorii de salariați.

Amendamentele au fost discutate şi aprobate în cadrul Comisiei pentru Munca şi Protecţie Socială, comisie din care face parte şi deputatul de Tulcea Anişoara Radu (PSD).

„Am aprobat aceste amendamente pentru corectarea unor erori apărute în salarizarea unor categorii de personal bugetar, dar şi pentru completarea măsurilor de eliminare a discrepantelor salariale până la intrarea în vigoare a noii legi de salarizare “ne-a declarat după şedinţă Comisiei deputatul Anişoara Radu.

Potrivit unui amendament aprobat de deputați, de la data intrării în vigoare a legii se majorează cu 30% cuantumul brut al salariilor de bază pentru personalul care nu a beneficiat de majorări salariale conform OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal bugetare, și anume cel din bibliotecile naționale sau de importanță națională, din cadrul Bibliotecii Academiei Române și din muzeele de importanță națională.

Un alt amendament stipulează majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal: din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepția APIA și a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” și din instituțiile de cercetare dezvoltare, din unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

De aceste majorări salariale ar urma să beneficieze și personalul medical din cabinetele aparținând structurilor teritoriale de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din subordinea Casei Naționale de Pensii Publice și cel din instituțiile publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, precum și direcțiile județene de cultură, respectiv a municipiului București.

Un alt amendament prevede că se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldele de funcție ale următoarelor categorii de personal: din cadrul bibliotecilor centrale universitare, cadrele militare în activitate, precum și soldații și gradații voluntari, inclusiv personalul civil din MApN și instituțiile aflate în subordinea sa, cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii 250/2016, personalul din cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România.

„Voi continua dialogul în teritoriu cu diversele categorii de salariaţi, cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale, cu persoanele care vin în audienţe, aceste discuţii având un rol important în aprobarea unor amendamente în Comisia din care fac parte, Comisia de Muncă şi Protecţie Socială. “