DEPUTATUL SIMION CRITICĂ MANAGEMENTUL A.R.B.D.D.: „NU AU AVUT NICI COMBUSTIBIL PENTRU BĂRCI DAR AU DAT BANII ÎNAPOI LA BUGET. RATEAZĂ PROIECTE DE 100 DE MILIOANE DE EURO! “

  Lucian Simion

  Lucian Simion

  Deputatul Lucian Simion, fost guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării spune că instituţia a pierdut oportunitatea finanţării unor proiecte de aproximativ 100 de milioane de euro, inclusiv pentru realizarea Planului de Management al Rezervaţiei! Vina ar aparţine managementului defectuos, deşi urmaşului său, Grigore Baboianu, i se lăsaseră proiectele pe tavă.
  „Am tras numeroase semnale de alarmă referitor la derularea proiectelor în Delta Dunării. Monitorizând planul de investiţii al Rezervaţiei, faptul că o lună două cei de la A.R.B.D.D. nu au avut nici măcar combustibil să se mişte, că au vrut să ia 16 posturi să le mute la Minister… toate aceste chestiuni le-am semnalat la Bucureşti.
  Eu am lăsat în urmă o strategie cu un număr de proiecte, proiecte ce însumau peste 100 de milioane de euro cu posibilităţi de finanţare din fonduri europene. Că următorul guvernator a mai introdus sau a mai scos altul, nici o problemă, dar acestea au fost înregistrate în baza ITI, la total proiecte finanţabile. Toate aceste proiecte trebuiau să aibă până la momentul de faţă fundamentarea, studiile de fezabilitate, procedura pentru completarea cererii de finanţare. Din ce ştiu eu doar pentru un singur proiect s-a depus o cerere de finanţare, care este în pericol şi ea să fie respinsă pentru că nu s-a dat avizul de către Minister, este vorba de Planul de Mangement al Rezervaţiei!
  Am lăsat inclusiv echipele de proiect trasate, faptul că până la finalul anului trecut nu s-au cheltuit banii care trebuiau să fundamenteze proiectele respective şi i-au dat înapoi la buget, spune ceva “a declarat deputatul Lucian Simion.
  Vină, spune fostul guvernator Simion, este undeva între un management neasumat la ARBDD şi unele proceduri destul de greoaie în zona de mediu.