DERBYUL NEÎNVINSELOR: DEŞI DOAR DELTA A MARCAT, JUVENTUS A OBŢINUT UN PUNCT

d1Delta şi Juventus au rămas singurele echipe de fotbal din România neînvinse în actualul sezon.
Derby-ul seriei a doua din Liga a treia s-a desfăşurat sâmbătă la Babadag, asta deoarece Primăria Tulcea din motive obscure refuza să pună la dispoziţia clubului stadionul Delta, stadion reabilitat pe banii Federaţiei Romane de Fotbal şi ai contribuabililor tulceni.
Meciul a fost unul plăcut, cu o echipă gazda ce a dominat meciul, având probabil o posesie de aproximativ 70%, în timp ce oaspeţii s-au baricadat in apărare şi au jucat cartea contraatacului, cu mingi bubuite spre careul advers.
În aceste condiţii, marile ocazii le-a avut Delta Tulcea, culmea însă, cele mai mari ale partidei fiind la propria poarta! Dealtfel nici nu a început bine partidă şi în minutul 2, la o minge aruncată în careu din aut, Gordin a bâlbâit o minge, a scăpat-o şi aceasta s-a lovit de Filip intrând în poartă.
După acest autogol a urmat o dominare sterilă a tulcenilor, cu un şut al lui Filip în minutul 32, scos greu de juniorul din poarta lui Juventus, dar şi cu un henţ clar în careul bucureştenilor, henţ nesancţionat de arbitrul… bucureştean Florin Miron.
d2Cea mai mare ocazie a oaspeţilor a venit în repriză a doua, şi din nou din piciorul unui fundaş tulcean, mingea lovind însă doar bară!
Delta a reuşit egalarea în minutul 73, după ce Husein a fost faultat la marginea careului. Vezan, care a făcut un meci foarte bun, a transformat spectaculos lovitura liberă şi a adus speranţa în tribune. Tulcea putea câştiga dacă Dragu ar fi trimis uşor în poartă la o centrare de pe partea dreaptă, reuşind să tragă puternic peste poarta aproape goală.
Din acest moment jucătorii bucureşteni au fost loviţi de o boală necunoscută, căzând că seceraţi şi petrecând minute în şir pe gazon, deşi arbitrul ar fi putut cere transportarea lor pe margine…
d3Scorul final 1-1, a adus multă bucurie în vestiarul oaspeţilor, semn că nu sperau să scape aşa uşor de la Babadag, de unde iată că fără să înscrie, au plecat cu un punct!
„Până la urma rezultatul e echitabil, chiar dacă îmi pare rău că nu am câştigat, ne-am făcut singuri meciul greu, practic am început de la 0-1, asta e fotbalul, puteam şi să pierdem aşa cum am fi putut şi câştigă. Avem o echipă tehnică, construim, terenurile grele nu ne avantajează, vă garantez că dacă jucăm pe un teren normal, la Tulcea, cu gazon nou cum e pe Delta, câştigăm lejer acest meci “a declarat directorul tehnic Mihai Guliu.
Delta Tulcea: Vlad Gordin- Pop Marian, Popa Florin, Cioplanta Ionuţ, Ionuţ Filip, Raul Gabor, Nicu Creţu, Ovidiu Vezan, Marius Tigoianu, Denis Husein, Marius Jianu.
Rezerve: Alin Trandafir- Vişan Creţu, George Bălan, Claudiu Dragu, Apostol Muzac, Răzvan Ciochina.
Director tehnic: Mihai Guliu
Antrenor principal: Norbert Nită
Juventus Bucureşti: Eugen Brie- Dima Valentin, Wallace da Silva, Ilie Morariu, Vasile Alexandru, Chiriac Marian, Bărbulescu Valentin, Mihaescu Madalin, Bustea Cristian, Nica Eugen, Oprea Bogdan.
Rezerve: Cubiccioti- Grigore, Cinca, Bilciurescu, Alin Ilin, Stoenac Marian, Cazan, Bărbulescu.
Antrenor principal: Marin Barbu
Director sportiv: Daniel Oprită.

4 Răspunsuri la DERBYUL NEÎNVINSELOR: DEŞI DOAR DELTA A MARCAT, JUVENTUS A OBŢINUT UN PUNCT

 1. PETRE BADEA spune:

  acest trei in unu stere sacu primar de tulcea a aprivat cetatenii orasului tulcea de un drept, cel de a se bucura de evolutia echipei locale delta dobrogea tulcea, echipa reprezentativa de fotbal,pe stadionul municipal.domnul sacu confunda doleantele cetatenilor cu ambitia dumnealui de a nu lasa singura echipa, reprezentativa, sa dispute jocurile acasa la tulcea pe stadionul unde dumnealui s sacu si-a cistigat existenta cu ani in urma iar ca membru actionar a dizolvat clubul delta in urma cu doi ani. oare indiferenta asta il recomanda sa ramina in functia asta de viceprimar, eu cer demisia acestui individ si il sfatuiesc sa mearga la sc nusa srl sa se apuce de afacerile lui, sa nu mai stea ca actionar ci ca manager patron ce este ca e cerere mare de materiale si carburant.delta dorogea tulcea va chema cetatenii mirobisti la consultari pentru rezolvarea acestei probleme obstructionata de s sacu si ai lui consilieri.

 2. caua catalin spune:

  De ce se aleg in continuare arbitrii de acolo de unde e echipa oaspete?nu e clar oare ca tine cu echipa lui si in felul asta fotbalul nu mai e ca la el acasa.

 3. caua catalin spune:

  Ma refer aici si la meciul unde delta dobrogea tulcea -juventus bucuresti s a terminat 1-1 arbitrul fiind din bucuresti.Ma intreb de ce echipele bucurestene au intodeauna de castigat din aceasta cauza ,celelalte fiind dezavantajate.Oare CCA nu au si ei un regulamen care sa stipuleze acest lucru?

 4. caua catalin spune:

  In anul 1997 cand Delta Tulcea trebuia sa promoveze in liga 1 si nu s a putut din motive de licentiere chipurile ,desi GLORIA BUZAU era in aceeasi situatie,am studiat si eu regulamentul FRF si am constatat cu stupoare ca sunt stipulate unele articole care spuneau ca orice echipa promovata din liga inferioara in cea superioara de drept este promovata etc si atunci ma intreb de ce mai sunt scrise regulamentele daca nu se respecta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *