DEŞI SUNT IN LITIGIU,CONCESIONARII DE LA DELTAROM/ANGLOROM AU DEMARAT NEGOCIERILE CU CONSILIUL JUDEŢEAN

deltaromReprezentanţii uneia dintre cele mai mari firme ce deţine încă în concesiune terenuri agricole în Delta Dunării- Deltarom Agriculture/Anglorom, au participat miercuri 26 iulie la o întâlnire de lucru la sediul Consiliului Judeţean Tulcea.
La discuţii au participat mai mult consilieri judeţeni de la toate partidele, majoritatea declarându-se satisfăcuţi de mersul negocierilor.
„Au venit ceva mai deschişi la punga, de principiu s-au arătat dispuşi să plătească undeva la echivalentul a 900 de hectare de grâu la hectar. Practic ar însemna o creştere semnificativă a concesiunii plătite pe hectar. A fost o discuţie de principiu, ei au dreptul conform contractelor să ceară prelungirea, prin negociere directă, au şi investiţii în zonă, rămâne de văzut cum se vor finaliza aceste discuţii “a declarat consilierul judeţean Mihail Anatoli.
În momentul de faţă există însă şi două litigii pe rol la Tribunalul Tulcea, Consiliul Judeţean solicitând în instanţă rezilierea contractelor de concesiune cu firma Deltarom Agriculture, termenele fiind în lunile septembrie şi octombrie.
Reamintim că în 2015 Garda de Mediu anunță că a descoperit la SC Deltarom Agriculture SRL, în depozitul din Tulcea, 11 tone de îngrășăminte și substanțe fitosanitare interzise a se utiliza pe teritoriul Rezervaţiei. În urma acestor constatări Consiliul Judeţean a solicitat rezilierea contractelor de concesiune renegociate în şedinţa de azi.

Un răspuns la DEŞI SUNT IN LITIGIU,CONCESIONARII DE LA DELTAROM/ANGLOROM AU DEMARAT NEGOCIERILE CU CONSILIUL JUDEŢEAN

  1. Marinescu Ion spune:

    redeventa pentru suprafata de teren pe care o au in concesiune este de 1100-1250Kg per hectar pe an , asta este practica la nivel national mai putin in Dobrogea unde pina acum citiva ani in urma nu se dadea nimic si acum spun uni ca este mult si 400kg de griu pe hecta,CEI CARE NU VOR SA DEA MINIM 1000KG DE GRIU PE HECTAR SA LI SE SPUNA AISITIR .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *