Erasmus+, un plus de valoare pentru educație în județul Tulcea

erasmusDacă ați auzit sau nu de Erasmus+, iată că în aceste zile aveți ocazia să aflați mai multe despre ceea ce înseamnă Programul Eramus+ pentru educația din școlile tulcene. Cu ocazia mișcării Eramsus+ Info Days, în zilele de 13 și 14 octombrie 2017, în unitățile de învățământ din municipiul și județul Tulcea, care implementează proiecte cu finanțare europeană prin programul Erasmus+, se desfășoară activități inedite de promovare a programului, a oportunităților și beneficiilor pe care acesta le-a adus în școlile tulcene.

Erasmus Plus (sau Erasmus+) este programul prin care Uniunea Europeană sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde euro, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate. Programul a demarat în anul 2014 și va fi operațional până în anul 2020, făcând parte din cadrul multi-anual de finanțare a Uniunii Europene.

În județul Tulcea, programul Erasmus+ a adus oportunități de formare și învățare pentru dascăli și elevi, șanse de a deschide educația spre spațiul european, de a cunoaște culturi europene și a împărtăși cu acestea valori comune.  Instituțiile de educație care au implementat sau au în derulare proiecte finanțate prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene sunt: Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Casa Corpului Didactic Tulcea, Școala Gimnazială ”I.L.Caragiale” Tulcea, Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin, Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin, Liceul Tehnologic Măcin, Colegiul „Anghel Saligny” Tulcea, Liceul Tehnologic Topolog, Liceul Tehnologic ”Vasile Bacalu” Mahmudia, Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea, Școala Gimnazială ”Grigore Antipa” Tulcea, Școala Profesională ”Danubius” Tulcea, Școala Gimnazială Jurilovca.

Programul Eramus+ se bucură de la an în an de tot mai mulți beneficiari, numărul unităților de învățământ care aplică pentru astfel de proiecte fiind în creștere. În anul școlar 2017-2018 alte patru proiecte Erasmus+ demarează în unitățile de învățământ Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea, Colegiul Economic ”Delta Dunării” Tulcea, Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea și Școala Gimnazială Greci.

Mai multe informații despre programul Erasmus+ puteți obține de la inspectorul școlar pentru proiecte educaționale Marinela Peiciu, tel: 0741128529, e-mail: marinela.peiciu@gmail.com.