Festivalului Borșului de Pește de la Crișan la cea de-a șasea ediție

  cjjjjVineri, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la o conferință de presă pe tema Festivalului Borșului de Pește al Deltei Dunării, eveniment care va avea loc la Crișan, în perioada 8-10 septemebrie 2017.

  Unul dintre elementele de noutate aduse în acest an de festivalul de la Crișan este creșterea accesibilității. „Este lăudabil faptul că, în acest an, ați reușit să veniți în întâmpinarea problemelor ce ar putea apărea în asigurarea transportului către destinație și ați pus la dispoziția turiștilor, dar și tulcenilor o navă care pleacă dimineață și revine la Tulcea după amiază“, a declarat Dumitru Mergeani, vicepreședintele CJ Tulcea.

  Spectacole pe vapor

  cjbCu sprijinul lui Roland Brânză, responsabilul artistic al evenimentului, drumul în sine de la Tulcea la Crișan și retur va devine o „croazieră“, asigurând spectacole oferite pasagerilor care se vor îmbarca pe nava în cauză.

  Conform celor declarate de Silviu Gheorghe, președinte al Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) Tulcea, nava, care aparține Navrom (asigurată prin intermediul societății Europolis), pleacă din Tulcea sâmbătă, de la 8.00 dimineață, oprește la Crișan la ora 10.00 și revine la Tulcea începând cu ora 17.00 (plecarea din Crișan), urmând să ajungă la destinație la ora 20.00.

  Biletele pot fi procurate de la sediul ANTREC (în incinta ARBDD Tulcea) sau de la agenții de promovare a evenimentului (numerele lor de telefon pot fi regăsite pe site-ul Festivalului și pe pagina de Facebook de promovare a evenimentului). Prețul pentru această cursă este 75 de lei (dus întors).

  Bucătărie „de nuntă“

  borsMaestrul de ceremonii al acestui eveniment, Silviu Gheorghe, președinte ANTREC, prezintă festivalul culinar drept o „bucătărie de duminică“ sau „de nuntă“: cele mai alese bucate vor fi oferite de echipele de localnicii-bucătari turiștilor care participă la eveniment.

  În plus, tot ce înseamnă ansamblu folcloric din Delta Dunării va participa la spectacolul oferit publicului spectator.

  „Nu vrem să transformăm acest eveniment în ceva comercial. Preferăm să avem ansambluri locale, artiști din aceste zone, să păstrăm spcificul nostru: acela de a promova valorile deltei“, spune Silviu Gheorghe, președinte al ANTREC Tulcea.

  Regata de canotci

  Tot ca element de noutate, în acest an are loc prima ediție a unei regate de canotci, o competiție gândită și realizată cu sprijinul multiplului campion Iva Patzaichin, care propune o întrecere pentru juniorii Deltei Dunării (maxim 14 ani). Este o altă formă de promovare a ideii de turism lent, acea variant optimă de vizitare a frumuseților Deltei Dunării.

  Program

  Vineri 8 septembrie 2017

  – amenajare si echipare standuri
  – pregatire si instalare echipe

  -startul la …  degustari, in primul rand la vinul de nisip de Letea si la tuica de salcam, merge  bine  cu peste.

  Sambata 9 septembrie 2017

  -ora 8.00 plecare din Tulcea  pasager NAVROM

  -ora 9.30 inscrierea echipajelor de juniori concurs de canotci

  – ora10.00 sosire Crisan pasager NAVROM

  -ora 11.00,  startul competitiei  de canotci pentru juniori
  – ora 12.00 – alocutiune oficialitati  premierea sportivilor,

  – startul competiei gastronomice prima sectiune

  – ora 14.00 – jurizare gastronomie
  – prezentare folclor deltaic

  -ora 17.00 plecare din CRISAN  pasager NAVROM
  – ora 18.00 premiere prima sectiune- Cea Mai Buna Gastronomie Deltaica 
  – folclor deltaic
  -ora 20.00 sosire  Tulcea pasager NAVROM

  Duminica 10 septembrie 2017 

  – ora 10.00 –etapa a doua a competitiei gastronomice –Cel Mai Bun Bors de Peste
  – ora 12.00 – jurizare , ceremonia de premiere
  – prezentare folclor deltaic