Horia Teodorescu: „Am promis, am făcut. Rămân la Consiliul Județean pentru dezvoltarea județului“

  Horia Teodorescu

  Horia Teodorescu

  „Am făcut ce am promis și chiar mai mult. Mi-am respectat toate promisiunile din proiectul de guvernare județeană pe care l-am adus acum patru ani în fața dumneavoastră. Vin cu fruntea sus în fața dumneavoastră și vă cer un vot de încredere: împreună am adus foarte multe investiții la Tulcea, tot împreună vom reuși să schimbăm fața județului nostru. Puterea este în mâinile dumneavoastră: data de 5 iunie va aduce continuitate pentru județul nostru!“ – Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea, candidat pe lista PSD pentru un nou mandat la Consiliul Județean.

  Am promis „un nou model de guvernare națională și locală, cu programe construite pe criterii de eficiență și respect pentru cetățeni“, iar Guvernul condus de Victor Ponta a redat demnitatea românilor prin măsuri reparatorii: a înapoiat oamenilor drepturile salariale tăiate de Emil Boc, a crescut salarii, pensii, a dublat alocațiile, a deschis spitale, a redus TVA, etc.

  Am promis „respect pentru oamenii Deltei“ și am obținut permisul unic de pescuit, gratuitate pentru accesul cu barca și eliminarea permisului de intrare pentru localnicii din Delta Dunării, am permis utilizarea sculelor de tip pripon, am micșorat prohibiția în complexul Razelm – Sinoe, am deblocat pescuitul în zona Perișor – Periteașca.

  Am promis „un organism unic de control“ și am înființat și dotat un Comisariat Integrat de Control, unde activează 60 de persoane.

  Am promis că „vom investi în asigurarea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare“, iar în acești patru ani, doar prin PNDL am susținut 69 de obiective de investiții, dintre care 30 au fost deja recepționate, iar multe sunt realizate în proporție de peste 90% (18 investiții vor fi gata în anul 2016). În total, este vorba despre lucrări de infrastructură (modernizare drumuri comunale, alimentare cu apă, canalizare) în valoare de peste 200 de milioane de lei.

  De asemenea, în august 2014 Guvernul a alocat 4,3 milioane de lei pentru sistemul de canalizare din Sfântu Gheorghe.

  Am promis un „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor“ și, iată, suntem deja la finalul implementării proiectului finanțat cu fonduri europene prin care gestionăm corect deșeurile din toate localitățile Deltei.

  Am promis că „vom susține dezvoltarea turismului eco“ și, prin FLAG Delta, am creat condițiile pentru accesarea de fonduri pentru  dezvoltarea micilor afaceri în domeniul agroturismului, pentru realizarea de centre de informare, pentru dezvoltarea de obiective turistice.

  Și, pentru a demonstra că susținem turismul lent, suntem întotdeauna alături de prietenul nostru, al tulcenilor, ambasadorul Deltei Dunării în întreaga lume, Ivan Patzaichin, în proiectele pe care ni le-a propus.

  Am promis că „vom redeschide spitalul din Sulina“ și am reușit, la 1 noiembrie 2012, să creăm un centru de primire urgențe în singurul oraș din Delta Dunării.

  Am promis că „vom aduce cât mai mulți bani europeni la Tulcea pentru proiecte necesare și fezabile în localitățile județului nostru“ și am început, pe mandatul 2012-2016, șase proiecte europene în valoare de peste 40 de milioane de euro.

  Am promis „investiții în infrastructură“ și m-am implicat pentru modernizarea drumului european Tulcea – Constanța, am început modernizarea drumului Murighiol – Valea Nucarilor – Iazurile, am reabilitarea peste 400 de kilometri de drumuri județene. Prin PNDL au fost semnate peste 60 de contracte de lucrări în valoare de peste 200 de milioane de lei, cele mai multe fiind investiții în rețelele de alimentare cu apă și canalizări.

  Am promis „înființarea unui punct de tranzit între Uniunea Europeana si Ucraina la Isaccea“, iar la momentul de față partea ucraineană a demarat deja lucrările pentru acest proiect. La nivelul României, investiția este în stadiu avansat, fiind pe lista principalelor priorități în cadrul Acordului dintre Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Guvernul României.

  Am promis că „vom recalcula redevențele încasate din concesiuni“, iar în urma negocierilor cu reprezentanții concesionarilor din județ am reușit să creștem sumele încasate anual cu peste 700.000 de lei.

  Am promis că „vom susține ONG-urile“, iar în fiecare an am pus în aplicare prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice. Numai în acest an avem un buget de 700.000 de lei pentru culte și 1.550.000 de lei pentru activități sportive, cultural – social – educative, astfel că zeci de asociații beneficiază de fonduri din partea Consiliului Județean. În ceea ce privește domeniul social, împreună cu o fundație am finalizat, în acest mandat, locuințe de tip familial pentru copiii cu dizabilități aflați în centrele de plasament din Tulcea.

  „Ne-am ținut de cuvânt și, alături de colegii din guvernul PSD condus de Victor Ponta, am ridicat nivelul de trai în județul Tulcea. Noi, echipa social – democrată pentru Consiliul Județean Tulcea, suntem mândri de ceea ce am realizat în acești patru ani. Am făcut ce am promis, iar acum trebuie să continuăm împreună. Mai avem multe de făcut și avem resursele necesare pentru a schimba fața județului nostru“, spune președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

  Mega-proiectul ITI aduce 1,4 miliarde euro pentru județul Tulcea

   „Am făcut mai mult decât mi-am propus. Acum patru ani nici nu ne gândeam că am putea atrage o sumă colosală pentru județul Tulcea. Dar am reușit. Am atras, pentru județul nostru, investiții de peste 1,4 miliarde de euro. Marea provocare a mandatului viitor este să reușim să investim fiecare euro ce ne-a fost alocat pentru investiții benefice comunităților locale. Împreună vom reuși!“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

  De departe, cea mai importantă realizare a mandatului 2012-2016 condus de social democratul Horia Teodorescu se referă la alocarea sumei de 1,4 miliarde de euro – bani europeni – pentru județul nostru. Este cel mai mare proiect investițional din România și unul dintre cele mai mari din Europa: instrumentul financiar Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării este o șansă uriașă câștigată de județul nostru.

  Ce înseamnă ITI: beneficiarii din 34 de comune, respectiv orașe din județul Tulcea (și două comune din Constanța) au posibilitatea de a accesa fonduri europene ce ne sunt puse la dispoziție din cinci programe operaționale. Mai exact, o parte din suma destinată României pe fiecare proiect este „pusă deoparte“ pentru proiectele ce vin din zona Deltei Dunării. Astfel, în perioada de programare 2014-2020, proiectele scrise la Tulcea nu vor mai intra în competiție cu cele din restul țării.

  În total, județul are o alocare de 1,4 miliarde de euro, bani ce ne sunt puși la dispoziție și pe care trebuie numai să îi accesăm, prin proiecte coerente și fezabile.

  Acest ITI presupune dezvoltarea unei anumite zone de interes național și european, prin implementarea unor proiecte integrate.

  Alocarea sumelor pentru județul nostru a fost stipulată în  Acordul de Parteneriat 2014-2020 pe care România l-a semnat, în august 2014, cu reprezentanții Comisiei Europene.

  „Vreau să menționez că absolut nimic din „roadele“ pe care le „culegem“ acum nu ar fi putut exista fără sprijinul necondiționat al premierului Victor Ponta și al întregului Cabinet condus de domnia sa. A fost primul care, după ce ne-a ascultat propunerile, ne-a asigurat de întreaga sa susținere, a fost cel pe mandatul căruia a fost semnat Acordul de Parteneriat care garantează alocarea unor sume cu destinație exactă: investiții pentru  localitățile din județul Tulcea.

  Premierul Victor Ponta, un prieten al județului Tulcea, un iubitor al Deltei Dunării, a demonstrat, iată, încă o dată, că noi, cei din Tulcea, merităm întreaga atenție a guvernanților“.