Încă trei proiecte aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru Județul Tulcea

Recent, au fost avizate documentațiile și au fost încheiate contracte de finanțare pentru încă trei obiective de investiții prevăzute a fi realizate în județul Tulcea în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017

Cea mai mare sumă repartizată unei unități administrativ teritoriale din județul nostru prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) ÎI ajunge, astfel, către Consiliul Județean Tulcea, care devine fruntaș în atragerea de fonduri guvernamentale, cu proiecte aprobate în valoare de peste 57 de milioane de lei.
Județul nostru beneficiază, în perioada 2017-2020, de proiecte evaluate la sute de milioane de lei. Mai exact, suma asigurată de Guvernul României prin fonduri ale Programului Național de Dezvoltare Locală este 760.678.035,62 lei. În total, la nivelul județului vor fi finanțate 163 de proiecte pentru aproape toate unitățile administrative teritoriale ale județului nostru. O atenție deosebită a fost acordată investițiilor în infrastructura rutieră (peste jumătate din fonduri), respectiv în cea de apă – canal (aproximativ un sfert din sumele alocate). De asemenea, nu au fost uitate nici cabinetele medicale, finanțabile prin acest program, nici unitățile școlare din comunitățile tulcene.
„Dacă la PNDL I Tulcea a accesat mai puțin de 300 de milioane de lei, PNDL ÎI aduce tulcenilor investiții de peste 760 de milioane de lei. Suntem un județ cu 51 de unități administrativ teritoriale și am primit sume echivalente cu cele ale unor județe cu de două ori mai multe localități. Dacă la PNDL I (n.n. – cel pentru care ultimele contracte au fost semnate anul trecut) județul Tulcea beneficia de fonduri de aproximativ 200 de milioane de lei, iată că acum suntem pe locul 18 în țară, cu peste 760 de milioane de lei (aproximativ 90% dintre proiectele propuse fiind aprobate). Vreau să felicit, așadar, primarii care au înțeles că PNDL este o oportunitate de a asigura fondurile necesare pentru o parte din investițiile realizate în comunitate “a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu..