Interesul locuitorilor din Tulcea pentru mobilă a scăzut cu aproape 20% într-un an

    mobilaNumărul căutărilor pe Google referitoare la mobila efectuate de locuitorii din Tulcea s-a redus cu aproape 20% în ultimul an, arata o analiză realizată de retailerul de mobilă Kalenda.

    Reprezentanţii Kalenda au cercetat interesul pentru mobila al locuitorilor din Tulcea pe baza numărului căutărilor înregistrate de Google în perioada august 2016 – iulie 2017, pentru aproximativ 20 de cuvinte referitoare la mobila. Studiul Kalenda a vizat atât interesul locuitorilor din Tulcea pentru mobilă, în general, cât şi trei categorii specifice: mobilă pentru dormitor, mobilă pentru living şi mobilă pentru bucătărie.

    Toate cele trei categorii specifice au scăzut în ultimul an în ceea ce priveşte numărul de căutări pe Google. Dintre cele 500 de căutări din iulie 2017, circa jumătate au vizat categoria mobilă pentru bucătărie.

    „O scădere a numărului căutărilor referitoare la mobila nu înseamnă, automat, că romanii cumpăra mai puţină mobilă, la fel cum o creştere a numărului căutărilor nu presupune o avalanşă de vânzări. Vânzările de mobilă pot să fluctueze într-o anumită perioadă, din cauza mai multor factori, cum ar fi sezonalitatea sau alocarea resurselor financiare în alte direcţii. Ceea că vă pot spune, din interacţiunile din ultimul an pe care le-am avut cu clienţii noştri, este că oamenii care vor să cumpere mobila sunt din ce în ce mai bine informaţi şi prefera să cumpere produse de calitate şi foarte rezistente în timp”, a declarat Bogdan Besenyei, director de marketing în cadrul Kalenda.

    Google a înregistrat, în august 2016, aproape 160.000 de căutări referitoare la mobilă, pe tot cuprinsul României, în vreme ce în iulie 2017 a consemnat puţin peste 143.000 de căutări. Totodată, în perioada august 2016 – iulie 2017, românii din toată ţara au făcut peste 1,8 milioane de căutări referitoare la mobila. Mai mult, în cele 12 luni din intervalul august 2016 – iulie 2017, romanii au efectuat cele mai multe căutări referitoare la mobila în noiembrie 2016 (circa 190.000 de căutări) şi în ianuarie 2017 (aproape 184.000 de căutări).