Invitație la spectacol: „De la Clasic la Divertisment“, marca Ansamblul Violoncellissimo

    teohogeaPreședintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, vineri, la conferința de presă organizată cu ocazia unui spectacol inedit ce face parte din programul Festivalului de Interpretare „George Georgescu“.

    Evenimentul va avea loc pe data de 19 mai 2017, începând cu ora 19.00, în incinta  Muzeului de Artă Tulcea. Este vorba despre un element de noutate adus în acest an de organizatorii concursului: Concertul Extraordinar „De la Clasic la Divertisment“ susţinut de către Ansamblul Violoncellissimo, condus de maestrul Marian Cazacu vine să marcheze un an cu o semnificație deosebită pentru arta muzicală. Ne aflăm, în 2017,  într-un an aniversar: festivalul împlinește 25 de ani și se împlinesc 130 ani de la nașterea marelui muzician George Georgescu.

    „Consiliul Județean Tulcea a susținut, dintotdeauna, aceasta frumoasă expresie a talentului artistic, festivalul „George Georgescu“, dar și alte competiții de renume pentru județul nostru, cum este cel de acuarelă „Constantin Găvenea“ sau cel de pictură, „Alexandru Ciucurencu“ sau chiar alte proiecte gândite și puse în practică de reprezentanții Liceului de Arte din municipiul Tulcea. În continuarea tuturor acestor proiecte, vă adresăm invitația de a veni în fața noastră cu noi „provocări“, cu noi idei la fel de interesante și inedite de promovare a artelor la nivelul județului nostru“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

    Facem precizarea că spectacolul este realizat de Liceul de Arte “George Georgescu”, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Asociaţia George Georgescu, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, iar intrarea se va face pe bază de invitații. Mai mult, pentru că numărul spectatorilor este limitat, concertul va fi înregistrat și va fi difuzat în „Noaptea Muzeelor“, inclusiv pe panoul Consiliului Județean din Piața Civică.