La Tulcea va începe etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

  descarcerareÎn perioada 7 – 9 iunie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea organizează faza zonală a “Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”, ediţia 2017.

  La această etapă zonală vor participa şapte echipaje de pompieri militari din cadrul următoarelor  inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău şi Bucureşti-Ilfov.

  În această  competiţie, care cuprinde două probe, respectiv  „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului–ajutor calificat”, pompierii militari îşi vor demonstra cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

  Potrivit regulamentului de desfăşurare a concursului, echipajele sunt alcătuite din şapte pompieri paramedici, vor încerca să demonstreze cât de bine sunt antrenaţi pentru a salva vieţi, fiindu-le testate toate cunoştinţele şi abilităţile în aplicarea tehnicilor de descarcerare şi de acordare a primului ajutor.

  Competiţia de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat se va desfăşura în municipiul Tulcea, în parcarea Intercora – Retail Park (Kaufland), aceasta derulându-se după următorul program:
     Ziua întâi – 7 iunie 2017
  14:00 – 16:00 – Prezentarea şi cazarea loturilor participante;
  16:00 – 18:00 – Şedinţă tehnică cu şefii de loturi;
  18:00–19:30 – Instruirea evaluatorilor.
  Ziua a doua – 8 iunie 2017
  09:00 – 09:00 – Festivitatea de deschidere a concursului;
  09:30 -16:30; Desfăşurarea probelor de concurs.
  Ziua a treia – 9 iunie 2017
  08:30 – 13:30 – Desfăşurarea probelor de concurs;
  13:30 – 14:30 – Centralizarea rezultatelor şi realizarea clasmentelor;

  14:30 – 15:30 – Festivitatea de premiere şi închiderea competiţiei.

  Fiind primul eveniment de acest gen care se desfăşoară în judeţul nostru, tulcenii care doresc să fie prezenți  la manifestări vor avea posibilitatea să urmărească în mod real intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

  Cele şapte echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău şi Bucureşti-Ilfov se vor întrece pentru câştigarea primului loc pe podium, statut care permite accederea în actul final al competiţiei, şi anume în cadrul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

  Pe parcursul celor două probe, cele şapte echipaje vor lucra simultan. Evaluatorii vor aprecia echipele participante pentru îndemânarea, rapiditatea, şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice. În ultima zi a competiţiei vor avea loc două probe cu scenarii mai complexe faţă de prima zi,  între primele echipaje calificate după desfăşurarea probelor din prima zi de concurs. De asemenea trebuie menţionat că doar echipajul aflat pe primul loc la proba de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat va merge la faza naţională a competiţiei.

  Tulcenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acest eveniment, să se bucure de întrecerea militarilor, să vadă autospecialele şi echipamentele folosite la intervenţie, dar să şi cunoască cât mai multe despre activitatea salvatorilor.

  PURTĂTOR DE CUVÂNT AL

  INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

  „DELTA” AL JUDEŢULUI TULCEA

                                                                             Plt. adj.