Legea uceniciei a fost adoptată. Angajatorii primesc 250 de euro/lună pentru fiecare contract de ucenicie

anisoara comisie„S-a adoptat proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună.
Modificarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior implementează programul „Garanţia pentru Tineret”, având ca beneficiari un număr de 400.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16-24 de ani” transmite deputatul de Tulcea Anișoara Radu,membru al Comisiei pentru Munca si Protecție Socială.
Între efectele pe care le va aduce modificarea Legii 279/2005 se numără:
*îmbunătăţirea structurii ocupaţionale a forţei de muncă;
*reducerea numărului de muncitori necalificaţi cu 20% până în 2020 şi adaptarea forţei de muncă la nevoile angajatorilor pentru evitarea concedierilor individuale şi colective.
Între efectele pe care le va aduce modificarea Legii 335/2013
*combaterea şomajul în rândul tinerilor absolvenţi de învăţământ superior
*diminuarea dificultăţilor în ceea ce priveşte integrarea tinerilor absolvenţi de învăţământ superior pe piaţa muncii.
*De efecte benefice vor beneficia şi întreprinderile mici şi mijlocii, în calitate de angajatori, întrucât vor fi ajutate să angajeze şi să păstreze forţa de muncă calificată.

Un răspuns la Legea uceniciei a fost adoptată. Angajatorii primesc 250 de euro/lună pentru fiecare contract de ucenicie

  1. Otilia D. spune:

    Buna ziua,
    am o necalritate: pe de o parte, legea face referire la absolvenţii de învăţământ superior, pe de alta parte, are ca beneficiari un număr de 400.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16-24 de ani. In realitate, legea se adreseaza si absolventilor de licee? Imi e greu sa cred ca se face referire la absolventi de facultate la 16 ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *