MĂCIN ŞI GRECI AU RĂMAS FĂRĂ PRIMARI! PREFECTUL A SEMNAT ORDINUL DE ELIBERARE DIN FUNCŢIE

IMG_8070Prefectul judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui a semnat astăzi 12 octombrie ordinele Prefectului privind eliberarea din funcţie a primarilor din oraşul Macin şi comuna Greci, Nicolae Topoleanu (PNL) respectiv Sorin Vals (PSD)
IMG_8072Începând de astăzi, Nicolae Topoleanu nu mai este primarul oraşului Macin, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că s-a aflat în stare de incompatibilitate, din cauză că deţinea calitatea de primar şi pe cea de membru al Consiliului de Administraţie al IMG_8074Liceului ‘Gheorghe Munteanu-Murgoci’ din localitate. O altă stare de incompatibilitate, conform ANI, a fost semnalata anterior, atunci când Nicolae Topoleanu a fost consilier local, iar soţia lui, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi, a încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul orăşenesc din Macin, instituţie aflată în subordinea Consiliului local al oraşului Macin.
Raportul de evaluare din anul 2014 a fost atacat la instanţele de judecată. În final, instanţă a reţinut că starea de incompatibilitate dintre funcţia de primar şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al liceului nu este întemeiată şi a casat raportul de evaluare sub acest aspect. În schimb, în ceea ce priveşte cea de-a doua stare de incompatibilitate, aceasta a fost menţinută de instanţă de judecată şi s-a confirmat raportul de evaluare.
În cazul primarului comunei Greci, Sorin Vals, raportul de evaluare întocmit de ANI a stabilit starea de incompatibilitate în care s-a aflat din cauză că a deţinut simultan funcţia de primar deţinută şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii generale din comună.

De remarcat că primarul Vals nici măcar nu a atacat raportul de evaluare în instanţă!
„Până când guvernul va stabili data alegerilor în cele două localităţi, probabil în cursul anului viitor, conducerea acestora vă fi asigurată de viceprimari,nu exista probleme de functionare in cele doua UAT-uri” a declarat prefectul Lucian Furdui,in cadrul unei conferințe de presă la care a participat si subprefectul Corvin Bangu.