Patrimoniul și educația, pe „simezele” Casei Avramide

  IMG_3292Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat joi, 11 mai 2017, la deschiderea Sesiunii Naționale de Comunicări „Patrimoniul și educația”, eveniment organizat la Casa Avramide din municipiu de către Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale  „Gavrilă Simion” și Complexul Național de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogea.

  La manifestarea muzeografilor tulceni, programată a se desfășura pe parcursul a două zile, au mai participat, alături de organizatori, un număr însemnat de cercetători și muzeografi din județul nostru precum și din alte județe ale țării și, nu în ultimul rând, numeroși iubitori de frumos din Tulcea.

     „Deschidem, astăzi, sesiunea națională de comunicări „Patrimoniul și educația în Muzeele de Artă din România“, cu o temă extrem de ofertantă pentru cei care activează în cele mai importante muzee din România.  Salut, pe această cale, prezența la Tulcea a reprezentanților Muzeului Național de Artă al României, dar și a celor din provincie. Sunt sigur că dezbaterile ce vor avea loc aici, la Tulcea, vor aduce plus valoare în tot ceea ce înseamnă promovarea patrimoniului cultural din întreaga țară.

        Suntem deosebit de mândri de colegii noștri de la ICEM Tulcea pentru faptul că au reușit implementarea unui proiect extrem de frumos, al cărui finalitate o vom vedea în această după-amiază: felicitări celor care au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul denumit «Adoptă o pictură!» și care, astăzi, au bucuria de a vernisa expoziția celor 12 lucrări restaurate cu ajutorul tulcenilor iubitori de artă. (…) În final, aș dori să îi felicit pe organizatorii acestei sesiuni de comunicare pentru tot efortul depus pentru reușita evenimentului și să vă urez mult succes pe viitor! ”, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Dumitru Mergeani.

  Lucrările Sesiunii de Comunicări „Patrimoniul și educația” se axează pe următoarele teme generale:  conservare și restaurare în muzeele de artă precum și educație și marketing muzeal. Toate lucrările prezentate în cadrul comunicărilor vor fi publicate în Anuarul Muzeului de Artă Tulcea – Nr. 1, publicație care va fi elaborată în a doua parte a anului.

  Cu ocazia evenimentului s-a deschis și expoziția „Lucrări restaurate din Patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea ”, expoziție care a finalizat proiectul cultural  „Adoptă o pictură!”, proiect prin care s-au strâns fonduri necesare restaurării unor lucrări reprezentative aflate în stare avansată de degradare din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea.