PROCES CU A.N.I.: HOGEA ARE AZI TERMEN ÎN CALITATE DE PÂRÂT LA CURTEA DE APEL CONSTANTĂ!

caPrimarul Constantin Hogea este citat azi la Curtea de Apel Constanta în calitate de pârât, împreună cu toţi membri familiei sale, respectiv Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Alexandru Sorin.
Reclamantul, Agenţia Naţională de Integritate, contestă inclusiv raportul Comisiei de Verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanta.
Iniţial Agenţia Naţională de Integritate a constatat existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 328.770,55 Lei (aprox. 77.190 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, Primarul Municipiului Tulcea.
„În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, CONSTANTIN HOGEA a dobândit împreună cu VALERIA HOGEA, soția acestuia, un imobil în Municipiul Tulcea și un spațiu de producție pentru suma totală de 328.770,55 Lei. La data efectuării tranzacțiilor imobiliare menționate anterior, nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deținute de CONSTANTIN HOGEA și VALERIA HOGEA, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacții.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, potrivit dispozițiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, în perioada exercitării funcţiei publice “.
Hogea a prezentat la Comisie mai multe justificări, printre care şi faptul că nu a mai fost întreţinător al copiilor, după ce aceştia au devenit majori, astfel încât ar fi reuşit să facă economii băneşti.
A.N.I. a redeschis în luna aprilie a acestui an dosarul reuşind să aibă câştig de cauză cu cererea privind introducerea în dosar a familiei primarului Hogea.
„Înţelegem să introduceţi în cauza în baza prevederilor art.14, alin 5, Legea 176/2010 coroborat cu art.499 al 3 Cod Civil, în calitate de copârâţi pe numiţii Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Sorin Alexandru. Dacă persoana a cărui avere este evaluate este căsătorită ori are copii în întreţinere, în sensul Codului Familiei, evaluarea se va extinde şi asupra averii soţiei şi şi după caz şi asupra averii copiilor aflaţi în întreţinere “se arată în solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate depusă la dosar.
Astfel, la data de 6 aprilie Curtea de Apel a admis cererea A.N.I. şi a dispus introducerea în cauză a numiţilor Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Alexandru Sorin.
Practic reclamantul vrea să dovedească faptul că în realitate primarul Hogea ar fi avut cheltuieli mult mai mari cu întreţinerea familiei, nereuşind să facă acele „economii “.
Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

5 Răspunsuri la PROCES CU A.N.I.: HOGEA ARE AZI TERMEN ÎN CALITATE DE PÂRÂT LA CURTEA DE APEL CONSTANTĂ!

 1. kermit spune:

  Poate mai câștigă un mandat…la Poarta Albă.

 2. Platon Marian spune:

  Prosteala pe fata, au furat astia doi de ne-a japacit…Credeti ca astea-s toate?, va inselati au mult mai mult dar sunt bine plasate si conturile lor la fel…

 3. nicolae spune:

  E posibil ca primarul sa ajunga coleg de celula Mircea Basescu dar bani sa recupereze cineva de la ei sau de la altii slabe sperante .Acum daca ai o amenda ca sofer si nu o achiti ,risti sa ti sa se confiste masina, corect ar fi ca cei dovedîti ca au prejudiciat statul (pe noi) sa stea la racoare pana la achitarea daunelor.Altfel furtul devine atractiv si rentabil mai ales in cazul sumelor mari de bani iar munca cinstita nemotivanta (pt prosti).

 4. Teo spune:

  Nu e nimic ca e cine sa ii voteze. Romanii considera ca toti cei care castiga cinstit din munca, salariu sunt niste prosti. Asa ca de-alde Hogea ne vor rade in fata pentru multi ani si vor fura si mai mult daca Justitia nu isi face treaba.
  Sa ii fure pe toti care l-au votat. Nu pe cei care nu vrem Hotii la conducere. Dar in realitate, toti trebuie sa platim, din pacate.

 5. Petre Repcaru spune:

  -In TL nu s-a facut „curatenie”in urma alegerilor ca la C-ta (vezi clanul Mazare, Nicusor C-scu, baronul milionar de la gunoie,etc ).
  -In TL m-a surprins tupeul unor candidati cunoscuti cu probleme penale si care, culmea , au si castigat.Acest lucru ma face sa cred ca s-au creat deja in orasul nostru structuri de tip mafiot ori suntem cu totii niste blegi( ne lasam condusi de un singur om in mod despotic, din birou, fara sa cunoasca (si nici nu vrea sa cunoasca ) adevarata mizerie de la fata locului din Tulcea.
  -Unde sunt adevaratii social-democrati, aparatori ai statului social-democratic si ai economiei de piata SOCIALE ca in Europa de Vest si Scandinavia ?Nu cumva ei sunt „baroni” locali deghizati in aparatori ai celor dezavantajati din punct de vedere social /economic,multi aflati in pragul subzistentei? Aceasta este dilema /incompatibilitatea PSD din Romania la nivel local si central. Ei nu pot trai numai dintr-un salariu cinstit/corect /transparent? Ori esti om de/cu afaceri personale , ori te pui 100% in folosul cetatii /tarii si devii om pölitic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *