PUŞCĂRIA, MIZA LOCURILOR ÎN CONSILIILE DE ADMINISTRAŢIE DE CARE ŢIN CU DINŢII CONSILIERII LOCALI PDL(PNL)

foto ziarul Obiectiv

foto ziarul Obiectiv

Refuzul temător al consilierilor locali liberali, în fapt PDL nu are legătură doar cu dorinţa de a nu pierde câte un loc nesemnificativ, care nu afectează absolut deloc decizia în acele foruri, ci o miza mult mai mare, în unele cazuri, chiar libertatea.
Nimeni nu e atât de îndoctrinat sau de copil să nu realizeze că pe perioada în care PDL a avut pâinea şi cuţitul în Consiliul Local şi a dispus cum a vrut de toţi banii din bugetul local, o perioadă foarte mare, de peste zece ani de zile, ciracii inculpatului Hogea nu au profitat de situaţie.
Majoritatea indivizi şterşi, de care dacă întrebi tulcenii pe stradă nu a auzit nimeni, consilierii PDL au prosperat vizibil, maşini de lux, case, fără să se afirme mai deloc în folosul comunităţii, neavând dealtfel nici o iniţiativă înregistrată oficial
Aţi auzit vreodată de alesul dumneavoastră, pe listă ce-i drept, nu pe merit direct, Constantin Dumitru? Radu Valentina? Pavel Viorica?
Exact cum bănuiam…
Ar mai fi câţiva pe care poate îi mai ştiţi dar ca persoane fizice, de pe la muncă, cum ar fi fostul director de la Feral, Cantemir Gafar, arhitectul Anton Valer, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni, Andrian Ampleev, da, sunt şi consilieri locali…
Consilieri locali, reprezentanţi în Consilii de Administraţie, oameni plantaţi în direcţii şi servicii doar pe baza carnetului de partid sau donaţiilor, au acum o singură temere: că se vor alătura şefului de partid, fostului primar Constantin Hogea. După gratii.
Din acest motiv urlă din răsputeri şi încearcă să împiedice accesul altor consilieri în consiliile de administraţie, în fapt, la locul jafului!
Nu crede nimeni că unii consilieri sau reprezentanţi ai PSD la nivel local aleargă disperaţi pentru mai puţin de un an cât mai e până la alegeri, după cele câteva milioane vechi primite de la un consiliu de administraţie.
Miza este alta, şi este recunoscută: accesul la contracte, la documentele care pot scoate la iveală amănuntele unei decade de contracte dubioase de achiziţii, de contracte cu firme ce aparţin unor sponsori, apropiaţi sau chiar membrii de partid.
Odată scoase la iveală afacerile pe care aleşii locali le ţin departe de lumină, multe capete vor cădea.
Până atunci, în disperare de cauză, simţind prin intermediul şefului lor răceala gratiilor şi a celulei, gaşca lui Hogea foloseşte interesul comunităţii şi orice altă minciună pentru a îşi ţine “scheleţii din dulap” cât mai departe de ochii contribuabililor tulceni.
Pot contrazice simplu, publicând, aşa cum dealtfel ar fi normal, pe site-ul Primăriei, toate contractele de prestări servicii, de achiziţii,echipele diverselor proiecte care alimenteaza in realitate lipitorii de afise, etc.
Ştim cu toţii că nu o vor face şi că doar răceala cătuşelor îi va trezi pe mulţi la realitate.