Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Școala din Dăeni – gazda și promotor a mișcării de voluntariat Școala din Dăeni – gazda și promotor a mișcării de voluntariat
În perioada 28 – 30 aprilie 2017 a avut loc la Școala Gimnazială Dăeni schimbul de experiență ”Implicarea activă a tinerilor în activități de... Școala din Dăeni – gazda și promotor a mișcării de voluntariat

20170429_104217În perioada 28 – 30 aprilie 2017 a avut loc la Școala Gimnazială Dăeni schimbul de experiență ”Implicarea activă a tinerilor în activități de voluntariat”, aflat la a opta ediție. Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Vreau să fiu voluntar!”, implementat de către Asociația Grupurilor Locale de Tineret România (AGLT) și SOMEPRO Belgia, în parteneriat cu Școala Gimnazială Dăeni și vizează implicarea activă a tinerilor în activități de voluntariat, pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și a capacitatii de relaționare, folosind metode nonformale.

La ediția din acest an, 8 unități de învățământ s-au alăturat, ca parteneri, la această inițiativă proactivă de tineret. Astfel, 140 de elevi din Constanța, Gârliciu, Măcin, Valea Nucarilor, Tulcea, Greci, Sarichioi, Hârșova, Agighiol, Dăeni au participat la activități nonformale susținute de 13 traineri, tineri voluntari. Trainerii elevilor participanți la ediția din acest an sunt formați și certificați prin cursuri specializate, organizate de către SOMEPRO Belgia, un ONG cu expertiză în domeniul voluntariatului.

7 cadre didactice însoțitoare și o echipă entuziastă constituită din personalul administrativ al școlii gazdă au asigurat condițiile necesare pentru reușita acestei activități. Cu sprijinul Primăriei Dăieni, al Postului Local de Poliție și al cabinetului medical din localitate, activitatea a fost nu doar un schimb de experiență în domeniul voluntariatului, ci o experiență de neutitat pentru elevi, cadre didactice și organizatori.

Ca și în anii anteriori, când inițiativa a fost găzduită de școala din localitatea Ostrov, activitatea a fost o reușită. Faptul că de la an la an numărul elevilor și al școlilor implicate crește (în 2010 activitatea debutând cu doar 58 de elevi de participanți) este o dovadă a viabilității acestui tip de educație relevantă a elevilor și tinerilor tulceni.