ȘEDINȚA C.J. S-A TRANSFORMAT ÎN EMISIUNE OTV!

64D908C2-4CA5-4EB2-B6D5-78CAED9C660F

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Tulcea ce ar fi trebuit să aibă loc azi 23 octombrie s-a transformat într-o emisiune televizată gen Otv, asta deși la sala Mihail Kogălniceanu au fost prezenți oameni serioși – avocați, reprezentanți ai unor firme agricole internaționale dar și alt gen, inclusiv un anume Luis Lazarus cu tot cu majoretă.

În ședință ar fi trebuit să se discute și  să se supună aprobării documentația cadru pentru concesionarea terenurilor piscicole și agricole din Deltă Dunării care aparțin domeniului public al județului Tulcea, cu modificările și completările ulterioare, precum și alte proiecte privind demararea procedurilor de concesionare a unor terenuri.

După anumite dezbateri din comisii și ținând cont de anumite înscrisuri oficiale transmise de concesionari, în debutul ședinței președintele Horia Teodorescu a anunțat că ședința se amâna pentru studierea documentelor și că punctele de pe ordinea de zi se vor regăsi pe lista în ședința viitoare din data de 31 octombrie.

La capitolul lucruri serioase a mai figurat și solicitarea unui crescător de animale din zona Pardina, care s-a plâns de faptul că nu au unde cultiva plante furajere, toate terenurile fiind concesionate străinilor.

 

A urmat intervenția celor de la Otv, cu un anume Lazarus care a dorit să afle amănunte despre I.T.I. , apoi când a fost informat a recunoscut că nu prea înțelege, și publicul sau la fel, ce înseamnă POIM, A.M.-uri, P.O.A.T. și alți termini tehnici prezentați de președintele Teodorescu. I-a fost recomandat să consulte un …consultant de specialitate sau să se informeze de pe site-ul itideltadunarii.com.

Spre amuzamentul celor prezenți, emisiunea a continuat cu întrebări legate de ceea ce-l durea de fapt pe fostul realizator tv, favorit al fostului senator Traian Rece, aproape surprins de faptul că primea și răspunsuri pe care trebuia să le proceseze în timp real, fără succes.

Emisiunea s-a încheiat fără aplauze, urmând, după cum a spus un cârcotaș, momente publicitare cu Agrodelta Sireasa.

CE AR FI TREBUIT SA SE DISCUTE

In sedinta  ar fi trebuit sa se supuna aprobarii următoarele puncte:

1. La capitolul 2. ,,INSTRUCŢIUNI PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA PROCEDURII DE CONCESIONARE”, punctul 2.7. se modifică şi va avea următorul cuprins:

2.7. Toate persoanele care doresc să participe la licitația publică plătesc o taxă de participare de 3000 lei.
2. La capitolul 3. ,,CAIET DE SARCINI”, punctul 3.5. „REDEVENȚA MINIMĂ ȘI MODUL DE CALCUL”, subpunctul 3.5.2. se modifică și va avea următorul cuprins:

3.5.2. Redevența minimă reprezintă contravaloarea a 1000 kg de grâu/hectar/an la prețul mediu al grâului stabilit anual prin Hotărâre a Consiliului Județean Tulcea în baza Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

3. La capitolul 3. ,,CAIET DE SARCINI”, punctul 3.11. „DISPOZIȚII FINALE”, subpunctul 3.11.2. se modifică și va avea următorul cuprins:

3.11.2. Documentația de atribuire a concesiunii pentru suprafața de ha teren arabil din Amenajarea agricolă se pune în vânzare la sediul concendentului la prețul de 1200 lei setul.”