Știința din inima naturii se lasă descoperită la Noaptea Cercetătorilor

Noaptea_Cercetatorilor_Europeni_Ilustratie_2În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.
Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării din Tulcea, începând cu ora 17.00.
Vizitatorii vor avea șansa unică de a învăța despre datele meteo și interpretarea lor. După ce vor afla cum să aducă vremea bună vor putea afla ce miracole sunt plantele în medicină. Apoi, își vor lua zborul către fascinanta lume a viețuitoarelor ce trăiesc numai pe teritoriul Deltei Dunării. Într-un loc ce este o adevărată minune a naturii, noile descoperiri ale științei vor putea fi admirate de vizitatorii curioși.
În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.
De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.
Organizatori: Institultul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, Liga Navală Română, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Tulcea, Societatea Științifică “ORION”, Asociația Euro Tulcea, Liceul Teoretic “Ion Creanga”.
Parteneri media: Agerpres, b365.ro, stiripesurse.ro, economica.net, dailybusiness.ro, Romania TV, feminis.ro, romaniapozitiva.ro.
Programul complet este disponibil aici: www.noapteacercetatorilor.eu