UN FOST SENATOR P.S.D. CERE PREMIERULUI TUDOSE DEMITEREA GUVERNATORULUI A.R.B.D.D., SUBSECRETAR DE STAT ÎN GUVERNUL P.S.D.!

dezbatereMarți, 3 octombrie, Sala „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Județean a găzduit o dezbatere publică cu privire la problemele legate de turism, pescuit și celelalte activități economice din zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. La această întâlnire deosebit de importantă atât pentru oamenii Deltei cât și pentru viitorul și imaginea județului nostru au participat factori de decizie la nivel  județean locuitori ai Deltei, agenți economici, Consiliul Județean  fiind reprezentat, cu acest prilej, de administratorul public al județului, Vasile Strat. Au mai fost prezenți primarul municipiului, Constantin Hogea, prefectul Lucian Furdui, președintele Asociației Patronatului Turismului din Delta Dunării, Daniel Ilușcă, președintele Asociației Delta a Armatorilor și Operatorilor Portuari și Fluviali Tulcea, Nicolae Chichi, președintele Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării, Dan Verbina, deputatul George Șișcu, fostul senator Trifon Belacurencu și alții.

semnaturiDe la întâlnire a lipsit guvernatorul RBDD, Mălin Matei Mușetescu, așteptat de toată lumea în vederea dezbaterii problemelor din Delta Dunării, legat atât de recenta încercare de modificare a HG 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, cât și alte chestiuni importante legate de turismul și pescuitul din zonă.  În contextul lipsei de prezenți și reacție din partea conducerii ARBDD, participanții la dezbatere au aplaudat propunerea de demitere a guvernatorului Rezervației, solicitând prefectului sa ia act de aceasta cerere ce urmează a fi transmisă premierului Mihai Tudose.De precizat ca propunerea de demitere a fost formulata de fostul senator Trifon Belacurencu.

Dealtfel incă din timpul dezbaterii a demarat campania de strângere de semnături pentru ca din conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunării să facă parte reprezentanti ai comunitătilor din Delta Dunării.