Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Zece ani de activitate, zece ani de experienţă: JT Grup, lider local în domeniul reciclării deşeurilor Zece ani de activitate, zece ani de experienţă: JT Grup, lider local în domeniul reciclării deşeurilor
La zece ani de la înfiinţare, societatea tulceană JT Grup este principalul colectator, valorificator şi reciclator din judeţul nostru, având încheiate contracte de prestări... Zece ani de activitate, zece ani de experienţă: JT Grup, lider local în domeniul reciclării deşeurilor

J2La zece ani de la înfiinţare, societatea tulceană JT Grup este principalul colectator, valorificator şi reciclator din judeţul nostru, având încheiate contracte de prestări servicii de salubritate cu 80% din primăriile din judeţ. În contextul unei munci asidue, întreprinsă, iată, de-a lungul unui deceniu, societatea JT Grup a ajuns la performanţa de a se regăsi printre cele mai bune 20 de firme de reciclare din ţară.
Astfel, societatea, cu capital integral românesc, deţine cea mai modernă staţie de sortare a deşeurilor menajere, realizată cu bani europeni. De asemenea, în cadrul companiei, tot din fonduri europene este implementat proiectul „Un Sistem de Management Integrat al Colectării Deşeurilor.” De asemenea, JT Grup utilizează cele mai performante utilaje de reciclare. Societatea îşi desfăşoară activitatea în trei puncte de lucru, în judeţul Tulcea. Pe de altă parte, este bine de ştiut că firma condusă de Ionuţ Tudorache a luat şi va lua şi în continuare parte la toate acţiunile de voluntariat organizate la noi în judeţ.
J1La JT Grup, hârtia, cartonul, lemnul şi plasticul sunt valorificate şi reciclate pentru a se obţine alte produse sau materii prime secundare. Astfel, sticla este reciclată iar nisipul rezultat este folosit la producerea pavelelor, lemnul este utilizat pentru confecţionarea obiectelor din lemn şi peleţi iar materialele de plastic – la confecţionarea granulelor de plastic care, la rândul lor, sunt folosite atât la confecţionarea textilelor, cât şi a obiectelor din plastic.
„Suntem primii din România care deţinem un tocător special pentru sticlă, prin implozie. Nisipul astfel obţinut este utilizat în producerea pavelelor, care au o rezistenţă mai mare decât cea a pavelelor din agregate tradiţionale. Nisipul de sticlă înlocuieşte cu succes nisipul de albiile râurilor, plus că este mult mai ieftin. O dată cu transformarea sticlei în nisip de sticlă, se reduce, practic, agresiunea asupra râurilor, diminuându-se excavarea albiilor. În acest moment, suntem singurii din judeţ autorizaţi J3să dezmemebrăm deşeuri electrice şi electronice. În desfăşurarea activităţii, utilizăm un capital uman de circa 85 de persoane. Mai bine de 70% din reciclabilele din judeţ sunt procesate de JT Grup. Îi încurajăm, în continuare, pe tulceni să nu uite să colecteze selectiv”, ne-a explicat directorul general al JT Grup, Ionuţ Tudorache.
Societatea JT Grup colectează deşeuri atât de la persoanele juridice, cât şi de la cele fizice. Este bine de ştiut că reciclând hârtia salvăm, în primul rând, pădurea (o tonă de hârtie fiind obţinută prin utilizarea a circa 20 de copaci tăiaţi). De asemenea, hârtia reciclată permite economisirea a aproximativ 25% din cantitatea de electricitate şi a 90% din cantitatea de apă (300 l) necesare pentru producerea a 1 kg de hârtie albă.
Totodată, realitatea ne-a demonsrat că la reciclarea unei tone de plastic se economisesc până la 800 tone de petrol brut. Din recipientele de băuturi din aluminiu se realizează noi produse cu aceeaşi destinaţie şi cu un consum energetic incomparabil mai mic. Pe de altă parte, nu mulţi ştiu că aluminiul şi sticla, de exemplu, sunt 100% reciclabile.
„Le mulţumim tutoror parteneriulor şi colaboratorilor noştri pentru încrederea acordată atât până acum, cât şi de acum încolo. Îi invităm pe tulcenii care doresc să vadă pe viu cele mai perfomante utilaje în acţiune la punctul nostru de lucru, care se află pe şos. Tulcea – Agighiol, km. 8”, a mai spus directorul general al JT Grup, Ionuţ Tudorache.

Comunicat de presa