ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ DE POLIȚIȘTII INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN TULCEA PRIN SPORT ȘI FESTIVITĂȚI DE AVANSARE ÎN GRAD

IMG_3994Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a inițiat organizarea unor evenimente festive și competiții sportive, activități ce au marcat Ziua Poliției Române și împlinirea a 195 ani de la atestare documentară.

Astăzi, 24.03.2017, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, a avut loc o şedinţă festivă pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, fiind prezentate mesajele ministrului administraţiie şi internelor şi al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cu această ocazie au fost înaintaţi în gradul profesional următor 18 ofiţeri şi 44 agenţi de poliţie. De asemenea, a fost avansat în gradul profesional următor înainte de împlinirea stagiului minim pentru merite excepționale, agentul de poliţie Arhipencu Cristian din cadrul Poliției Municipiului Tulcea.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a invitat foști colegi, polițiști pensionați, pentru a le înmânat diplome de onoare.

Asociația Internațională a Polițiștilor- Filiala Tulcea a înmânat plachete pentru merite în activitatea profesională pentru șeful inspectoratului de poliție, comisar șef de poliție Oltu Viorel Iuliu, adjunctul șefului inspectoratului comisar șef de poliție Dobre Ștefan și șefului Biroului de Investigare a Criminalității Economice, comisar Ilie Cristian.

În aceeași zi, Poliția Română prin polițiștii tulceni și-a onorat eroii căzuți la datorie. La ora 08.15, în toată țara și în Tulcea s-au păstrat momente de reculegere. Astfel a fost onorat sublocotenentului de poliție Rițco Marian, care a căzut la datorie fiind ucis în misiune în localitatea Nalbant, județul Tulcea.Au fost depuse coroane de flori în prezența mamei lui la monumentul eroului și la mormântul acestuia.

În perioada 08 – 23.03.2017, la Sala Polivalentă din municipiul Tulcea și Grand Arena, s-a desfășurat competiția Cupa Poliţiștilor la fotbal, volei și tenis, organizat în cinstea Zilei Poliţiei Române de Clubul Deltapol Tulcea, S.N.P.P.C. Tulcea, Asociația Internațională a Polițiștilor- Filiala Tulcea și Fundația Omenie și Adevăr, în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Tulcea și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

Sporturile din competiție au fost: fotbal, volei mixt, tenis de masă și tenis cu piciorul.
La 23.03.2017 au avut loc finalele competiţiilor sportive. La fotbal s-au înscris 6 echipe, câștigătoare fiind echipa polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baia, iar la volei, din 3 echipe, câştigătoare a fost echipa formată din polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Biroul de Ordine Publică.

La tenis de masă, câștigător la tenis simplu a fost un polițist pensionar, la dublu a câștigat echipa formată din polițist din cadrul Biroului de Investigații Criminale și un polițist din cadrul Serviciului Cabinet. La tenis de picior, din 6 echipe, câștigător a fost echipa din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale.

Câștigătorii au fost recompensați cu trofee, diplome și echipamente sportive.