Concursul Naţional „Alexandru Ciucurencu“ şi-a desemnat câştigătorii

La vernisajul expoziţiei au participat, alături de inspectorul general Dumitru Damian şi inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, Corneliu Chistrugă şi de Traian Oancea,  directorul liceului care a organizat concursul (Liceul George Georgescu), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat şi Mihai Nicolae, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

În acest an, la concursul ajuns la ediţia cu numărul XXIII, au participat elevi din 27 de judeţe, cu peste 600 de lucrări ce pot fi admirate în foaierul Palatului Copiilor din judeţul Tulcea.

Peste 40 de elevi au fost desemnaţi câştigători ai competiţiei artistice organizate la Tulcea. Premiile au fost acordate de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului, după cum a precizat directorul Liceului de Artă „George Georgescu“ din Tulcea, Traian Oancea.

„Mă bucur să văd că elevi din toată ţara au posibilitatea să îşi expună talentul aici, la Tulcea, în foaierul Palatului Copiilor. Tinerii artişti de astăzi pot duce în toată România numele judeţului Tulcea, aşa cum a făcut-o celebrul pictor Alexandru Ciucurencu. Este o mândrie locală a noastră şi vreau să vă felicit că, an de an, păstraţi tradiţia organizării unui astfel de concurs, în cinstea şi în amintirea tulceanului Alexandru Ciucurencu“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Strat.

Amintim faptul că în urmă cu mai puţin de două luni, pe data de 27 septembrie 2013, elevii aceluiaşi liceu (Liceul de Artă George Georgescu) au organizat un eveniment cultural numit „Remember Ciucurencu“, cu ocazia împlinirii a 110 de la naşterea artistului.

În aceeaşi lună, Muzeul de Artă din cadrul Institutului de Cercetări Eco Muzeale din Tulcea a adus în faţa publicului tulcean o expoziţie în care erau prezentate cinci lucrări semnate de Alexandru Ciucurencu.