Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

IVAN PESCAR: PRIMUL RESTAURANT EXCLUSIV PESCĂRESC DESCHIS LA TULCEA IVAN PESCAR: PRIMUL RESTAURANT EXCLUSIV PESCĂRESC DESCHIS LA TULCEA
Restaurantul Ivan Pescar este locul acela în care mâncarea se face aşa cum o facem noi băltăreţii când ieşim la iarbă verde, cu ceaunul... IVAN PESCAR: PRIMUL RESTAURANT EXCLUSIV PESCĂRESC DESCHIS LA TULCEA

restaurantRestaurantul Ivan Pescar este locul acela în care mâncarea se face aşa cum o facem noi băltăreţii când ieşim la iarbă verde, cu ceaunul după noi, la malul Dunării. Peştele este ăla proaspăt trântit pe grătar sau în tavă, tăvălit prin legume proaspete, departe de lumea conservaţilor şi a altor chimicale.
“Vrem să aducem aici miresmele bucătăriei deltaice, cum ne găteau nouă mama în bucătărie la Mila, în delta, mirosul de peste pus pe grătar se va simţi în restaurant, ciorba proaspătă, acest restaurant va pune accent pe mâncarea gustoasă din Delta Dunării, bucătărie pescăreasca” ne spune Ivan Patzaichin.
bogdDincolo de calculele normale de marketing, financiare, am o mică mare senzaţie că e ceva mai mult, este şi o idee izvorâtă dintr-un pahar rece cu aligote şi o tavă fierbinte de crap pe varza, frământată aproape trei ani de Dan, Sorin, Bogdan, Ivan, Teodor, o idee de a dărui şi altora câte ceva din bunătăţile locale.
“Nu te uita că nu o să vezi ceafa de porc sau mici. Dacă vrei ceafa ai unde să te duci, sunt destule locuri. Aici va fi doar peste, va fi un meniu constant, va fi storceag, ciorba de peste, clasicele saramuri, plachie, mixcelebrul crap pe varză. Vom avea o specialitate a bucătarului dar şi peşte proaspăt de sezon. Când se prinde barbun facem barbun la plita, când e stavrid facem stavrid, calcan prăjit când e sezonul, captura proaspătă. Suntem singurii producători de produse din peşte în Dobrogea, bine, sunt doi pe ţara şi celălalt e din Braşov, aşa că nu prea avem concurenta” povesteşte şi Dan Buhai, de la Miadmar, cel cu brandul Deltaica, icrele acelea la cutie care chiar au icre în cutie.
Mergem pe mâna lui Dan şi trebuie să recunoaştem că la Ivan Pescar am mâncat cea mai bună plachie de somn din istoria gătelilor pescăreşti, şi am degustat destule…
plachiePentru cei care morţi copţi nu pot renunţa la fast food, sunt alternative: hamburgerul de peşte şi sandvişurile cu file de macrou, pentru că o fi bun el peştele de Dunăre dar are şi saramura de macrou valoarea ei binecunoscută.
Clar, Ivan Pescar este locul acela în care te gândeşti la masă să iei un borcan de ciorbă sau o bucată de plachie la pachet să o duci acasă sau colegilor de la Bucureşti, pentru că e greu să le povesteşti aroma şi culoarea, iar gustul nu îl vei uita nicicând. Tot din restaurant se pot achizitiona si suveniruri.
“Asta am vrut, că lumea să se simtă relaxată, nu ca la un restaurând cu fiţe, să bea un pahar de vin, să se uite la Dunăre, să mănânce un peşte bun” mai spune Ivan.
În plus, după cum tot spuneam, pentru tulcenii s-a dus în sfârşit şi ridicatul acela din umeri la întrebările turiştilor. Acum răspunsul este simplu; mergeţi la restaurantul pescăresc Ivan Pescar, pe faleză, între Căpitănie şi parcarea de la Sindicate.