Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

AMENAJAREA PISCICOLA UZLINA, LA UN PAS DE A DEVENI „DISPONIBILA“, DUPA O DATORIE DE DOAR 200.000 DE LEI AMENAJAREA PISCICOLA UZLINA, LA UN PAS DE A DEVENI „DISPONIBILA“, DUPA O DATORIE DE DOAR 200.000 DE LEI
Consiliul Judeţean Tulcea a solicitat în instanţă rezilierea contractului de concesiune cu firma Danube Delta Sturgeon Farm SA. Este vorba de o suprafaţă de... AMENAJAREA PISCICOLA UZLINA, LA UN PAS DE A DEVENI „DISPONIBILA“, DUPA O DATORIE DE DOAR 200.000 DE LEI

UZLINAConsiliul Judeţean Tulcea a solicitat în instanţă rezilierea contractului de concesiune cu firma Danube Delta Sturgeon Farm SA. Este vorba de o suprafaţă de 1457 de hectare din zona Uzlina, în fapt una dintre cele mai cunoscute amenajări pentru amatorii de pescuit sportiv.
Conform datelor din instanţă, dosarul are ca obiect „litigiu privind domeniul public reziliere contract de concesiune “, după ce firmă administrată de Cornel Găină a acumulat o datorie de aproximativ 200.000 de lei către Consiliul Judeţean, redevenţa datorată.
SC Danube Delta Sturgeon Farm SA s-a înfiinţat în anul 2008, este o societate comercială pe acţiuni cu sediul în Satul Uzlina, Comună Murighiol, Judeţ Tulcea, unde are în concesiune o suprafaţă de 1457 ha.
Scopul principal al societăţii este desfăşurarea activităţii de piscicultura în sistem semi-intensiv şi intensiv, pescuit, condiţionare primară şi livrare peste, pescuit sportiv. În acest sens societatea dispune de 12 eleştee care însumează o suprafaţă de 1374 ha, populate în principal cu crap, cteno, fitofag, dar şi caras, ştiuca, biban, lin, etc. Un eleşteu este populat special cu ştiuca şi este rezervat pescuitului sportiv, în regim catch and release. Pe acest eleşteu se organizează competiţii naţionale anuale.