ADIO PROIECTE: DELTA DUNĂRII SE SUFOCA SUB INCOMPETENŢA CONDUCERII A.R.B.D.D

arbddProiecte de zeci de milioane de sunt pierdute de managementul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării după ce fostul guvernator Baboianu a dormit ca pelicanul pe dosare, în timp ce actualul guvernator Malin Muşetescu se uită la ele ca pelicanul la poartă noua…sau la buget….

Din păcate şi alte proiecte sau surse de finanţare sunt pe cale să fie pierdute pe veci pentru Delta Dunării, o organizaţie ce ar trebui să absoarbă lejer orice finanţare având în vedere unicitatea şi eligibilitatea ei. Din păcate guvernatorii Baboianu şi Muşetescu, acesta din urmă ceva mai nevinovat prin prisma recunoaşterii lipsei de competenţe certificate de CV, sunt pe cale să îngroape un teritoriu unic, aflat în patrimoniul mondial al UNESCO.

IMG_4454Din zecile de milioane de euro ce ar fi trebuit să fie absorbite de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, proiecte strategice, deja unul esenţial pentru Delta Dunării, „Revizuirea planului de management şi a regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării “, a fost respins!

ADIO PLAN DE MANAGEMENT

Cu o valoare de zece milioane de euro, proiectul a fost respins după ce A.R.B.D.D. nu a răspuns la solicitările prin care Ministerul Mediului a solicitat clarificări pentru avizul de încadrare în buget.

Mai exact, guvernatorul fiind mai mult plecat în ţări straine, nu a catadicsit nimeni să se ocupe de acest proiect extrem de important.

baboianuAlte şapte proiecte extrem de importante pentru salvarea ecosistemului din Delta Dunării, în valoare de peste 50 de milioane de euro sunt ca şi pierdute, atenţie, după cum se pare, deoarece actuala conducere nu vede cu ochi buni colaborarea cu specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării Tulcea. Mai exact, se pare că se doreşte cooptarea unor firme clasice de apartament care să realizeze nişte studii din birou cu ajutorul unei imprimante A4, banii fiind mult mai importanţi decât decolmatările care sugruma Delta Dunării…

SE VREA EXCLUDEREA I.N.C.D.D. VIN FIRME DE APARTAMENT?

Doar aşa se explică demersurile care se tot fac pentru eliminarea partenerului de proiect care a a realizat studiile de fezabilitate şi cererile de finanţare, I.N.C.D.D. Tulcea, aspecte ce periclitează obţinerea finanţării, dar probabil asta contează mai puţin pentru cei ce urmăresc altceva…

În fine, puteţi estima că ratat şi proiectul privind decolmatarea lacului Fortuna, a cărui situaţie este cunoscută de pescari şi localnici.Pe acest proiect pregătit dar uitat în somn de actuala conducere a Rezervaţiei se puteau atrage aproximativ 10 milioane de euro, însă… deplasările sunt mai importante, iar viaţa de noapte la Odessa este mult mai facilă decât hârţogăraia de la birou…

 

 

3 Răspunsuri la ADIO PROIECTE: DELTA DUNĂRII SE SUFOCA SUB INCOMPETENŢA CONDUCERII A.R.B.D.D

  1. Loretta Secui spune:

    Felicitări! Bravoo pentru vechimea in munca și efortul.depus.Dormiti in continuare.Sau distrus padurile ce mai contează si. Delta😂 pentru angajare iti trebuie vechime în domeniu, multa teorie si examene. Au dat examen pentru funcția de care răspunde????

  2. Grigore Baboianu spune:

    Păcat ca nu ati vrut sa va documentația mai bine în legătură cu situația proiectelor de la ARBDD. Recunosc în acest material punctul de vedere al unui alt guvernator, proaspăt parlamentar, care se laudă ca a lăsat o tavă cu nu știu cate proiecte (domnule fost Guvernator, la ce masă ați dus tava cu proiectele cu pricina pentru că eu cand am preluat mandatul am găsit doar o lista de proiecte? Se pare ca în dorința de a va argumenta auto proclamatul cel mai performant management al ARBDD ați confundat lista de proiecte cu proiectele în sine și ați aprobat inspectorilor sporuri necuvenite pe care oamenii trebuie acum sa le restituie ca necuvenite la solicitarea curții de conturi). Pe de alta parte guvernatorul care a dormit pe dosare, chiar dacă si-a făcut și datoria de reprezentare a României peste hotare, a reușit ca la încheierea brusca a mandatului sa aibă o cerere de finantare pentru planul de management depusa la AM POIM și cereri de finantare pentru alte 7 proiecte în faza foarte avansată de elaborare ca urmarea a eforturilor depuse de colegii din ARBDD si intr-o colaborare foarte eficienta cu INCDDD Tulcea de departe institutul cel mai titrat în materie cunoastere a Deltei Dunării. Dar, probabil ca acest parteneriat foarte benefic pentru acțiunile de conservarea a patrimoniului natural al Deltei Dunării nu este chiar pe placul unor factori de decizie și nesustinerea lui va conduce la ratarea oportunităților deosebite pe care le are ARBDD în prezent. În încheiere, consider că ar trebui ca semnatarul materialului de mai sus sa fi avut curajul sa îl fi semnat. Pe de alta parte consider ca o mai buna documentare a materialelor dumneavoastra ar fi mult mai benefica cititorilor dumneavoastră. Cat despre un material al domnului Simion, găzduit de dumneavoastra foarte critic la adresa managementului ARBDD si a guvernatorului căruia i-a lăsat tava cu proiecte ii adresez rugămintea unei întâlniri la ARBDD unde sa avem o discuție cu documente în fata pentru o mai buna informare a cititorilor și în beneficiul ARBDD. În rest, va doresc numai de bine!

  3. Paul Munteanu spune:

    Bineninteles ca si Noul Guvernator habar nu are ce sunt Fondurile Europene. Bineinteles ca nu va putea implementa nimic nestiind de luptele vechi de acolo si de interesele mafiei PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *