ADIO PROIECTE: DELTA DUNĂRII SE SUFOCA SUB INCOMPETENŢA CONDUCERII A.R.B.D.D

  arbddProiecte de zeci de milioane de sunt pierdute de managementul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării după ce fostul guvernator Baboianu a dormit ca pelicanul pe dosare, în timp ce actualul guvernator Malin Muşetescu se uită la ele ca pelicanul la poartă noua…sau la buget….

  Din păcate şi alte proiecte sau surse de finanţare sunt pe cale să fie pierdute pe veci pentru Delta Dunării, o organizaţie ce ar trebui să absoarbă lejer orice finanţare având în vedere unicitatea şi eligibilitatea ei. Din păcate guvernatorii Baboianu şi Muşetescu, acesta din urmă ceva mai nevinovat prin prisma recunoaşterii lipsei de competenţe certificate de CV, sunt pe cale să îngroape un teritoriu unic, aflat în patrimoniul mondial al UNESCO.

  IMG_4454Din zecile de milioane de euro ce ar fi trebuit să fie absorbite de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, proiecte strategice, deja unul esenţial pentru Delta Dunării, „Revizuirea planului de management şi a regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării “, a fost respins!

  ADIO PLAN DE MANAGEMENT

  Cu o valoare de zece milioane de euro, proiectul a fost respins după ce A.R.B.D.D. nu a răspuns la solicitările prin care Ministerul Mediului a solicitat clarificări pentru avizul de încadrare în buget.

  Mai exact, guvernatorul fiind mai mult plecat în ţări straine, nu a catadicsit nimeni să se ocupe de acest proiect extrem de important.

  baboianuAlte şapte proiecte extrem de importante pentru salvarea ecosistemului din Delta Dunării, în valoare de peste 50 de milioane de euro sunt ca şi pierdute, atenţie, după cum se pare, deoarece actuala conducere nu vede cu ochi buni colaborarea cu specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării Tulcea. Mai exact, se pare că se doreşte cooptarea unor firme clasice de apartament care să realizeze nişte studii din birou cu ajutorul unei imprimante A4, banii fiind mult mai importanţi decât decolmatările care sugruma Delta Dunării…

  SE VREA EXCLUDEREA I.N.C.D.D. VIN FIRME DE APARTAMENT?

  Doar aşa se explică demersurile care se tot fac pentru eliminarea partenerului de proiect care a a realizat studiile de fezabilitate şi cererile de finanţare, I.N.C.D.D. Tulcea, aspecte ce periclitează obţinerea finanţării, dar probabil asta contează mai puţin pentru cei ce urmăresc altceva…

  În fine, puteţi estima că ratat şi proiectul privind decolmatarea lacului Fortuna, a cărui situaţie este cunoscută de pescari şi localnici.Pe acest proiect pregătit dar uitat în somn de actuala conducere a Rezervaţiei se puteau atrage aproximativ 10 milioane de euro, însă… deplasările sunt mai importante, iar viaţa de noapte la Odessa este mult mai facilă decât hârţogăraia de la birou…