BURSA GENERALA A LOCURILOR DE MUNCA LA O LUNA DE LA DESFASURARE

bursa mAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, a organizat in data de 07 Aprilie 2017, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor „BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ”.

Pentru această bursă au fost contactaţi 256 agenţi economici, din care 1 angajator de insertie.    Au participat efectiv la bursa 54 angajatori, din care 1 angajator de inserţie, oferind 660 locuri de muncă vacante (20 locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare), din care 8 locuri de munca pentru persoanele marginalizate social. Putem spune ca fata de anul trecut oferta locurilor de munca vacante s-a dublat, iar solicitanţii de locuri de munca s-au prezentat intr-un numar aproximativ egal, la această acţiune au fost prezente 423 persoane, din care 37 persoane marginalizate social (8 persoane provenite din centrele de plasament din judet).

La data desfasurarii bursei au fost selectate in vederea încadrării un număr de 181 persoane, din care 22 persoane marginalizate social.

La o luna de la desfasurarea bursei generale a locurilor de munca au fost ocupate                    77 locuri de munca, din care 3 locuri de munca au fost ocupate de catre persoanele cu studii superioare si 74 locuri de munca pentru persoanele cu studii medii. Principalele locuri de muncă ocupate au fost in următoarele meserii: ofiter credite, consilier juridic, inginer nave, ajutor bucatar, ajutor ospatar, ambalator manual, barman, brutar, casier, confectioner articole din piele si înlocuitori, confectioner textile, consultant resurse umane, curatitor covoare, femeie de serviciu, fierar betonist, frezor, universal, frigoriferist.

 Din totalul persoanelor prezente la bursa, predomina persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani (52,95%), 54,84% au fost barbati aflaţi in căutarea unui loc de munca. De menţionat este faptul ca 66,43% dintre solicitanţi au participat si la alte masuri active oferite de A.J.O.F.M. Tulcea, iar un procent de 56,97% din persoanele participante la bursa doresc sa urmeze un curs de calificare.

Din punct de vedere al nivelului de şcolarizare procentul persoanelor cu pregătire liceala si postliceala este majoritar (44,68%), urmat de învatamântul profesional si ucenicie (39,47%).