Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Consorțiul Universitaria s-a întrunit la Tulcea Consorțiul Universitaria s-a întrunit la Tulcea
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, joi după amiază, la deschiderea ședințelor organizate de Consorțiul Universitaria, întrunit în perioada 20-23 aprilie 2017... Consorțiul Universitaria s-a întrunit la Tulcea

univPreședintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, joi după amiază, la deschiderea ședințelor organizate de Consorțiul Universitaria, întrunit în perioada 20-23 aprilie 2017 la Tulcea.

La deschiderea lucrărilor au luat cuvântul prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universitatea Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității București.

„Mă bucur că ați ales județul nostru să organizați această întâlnire esențială pentru ceea ce înseamnă managementul în învățământul superior. Este o onoare pentru noi să avem la Tulcea elita învățământului universitar din întreaga țară“, a transmis, prin discursul său, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

La rândul său, fostul ministru al Educației, actualul rector al Universității București, Mircea Dumitru, a vorbit despre principalele direcții de acțiune pentru viitorul apropiat, despre tematicile esențiale ce vor fi luate în discuții în aceste zile la Tulcea: cercetarea științifică (implicit finanțarea acestui domeniu esențial al educației), clasificarea universităților românești, strategia universităților pe termen lung, care ar trebui să se armonizeze cu politica educațională stabilită la nivel național.

Scopul constituirii Consorțiului este conlucrarea universităților partenere pentru ridicarea nivelului cercetării științifice și a activității didactice, în vederea recunoașterii naționale și internaționale a prestigiului acestora și a clasificării lor în categoria universităților de referință în Europa, inițierea îmbunătățirii cadrului legislativ al desfășurării învățământului superior și a cercetării științifice universitare, precum și definirea unitară a programelor de studii universitare și a standardelor minime pentru acestea, ca și titlurilor și calificărilor dobândite în urma absolvirii lor.

Consorțiul este format din Universitatea București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, Universitatea „Babes Bolyai“ din Cluj, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Vest Timișoara.