Doi minori de 14 ani au tâlhărit un tulcean

foto arhiva

foto arhiva

În ziua de 14 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au identificat și depistat în municipiul Tulcea doi minori de 14 ani, ambii din municipiul Tulcea, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiuni de tâlhărie.

În seara de 9 martie a.c., cei doi minori în timp ce se aflau pe o stradă din municipiu, au sustras prin violență două telefoane mobile și suma de 600 lei de la o persoană de 49 ani, din municipiul Tulcea.

În data de 14.03.2017, minorii au fost reținuți pentru 24 ore, iar ieri 15.03.2017, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecatoria Tulcea, care a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea vă recomandă pentru protecția dumneavoastră:

  • Nu păstrați banii în buzunarele exterioare ale vestimentației
  • Rețineți, dacă este posibil, cât mai multe semne ale agresorului: înălțime, semne particulare, vestimentație, trăsături ale feței, particularități de vorbire și comportament.
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile atârnate la gât, etc.)
  • Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare.

FOARTE IMPORTANT: Dacă sunteți martor la comiterea unei infracțiuni, nu ezitați să anunțați organele de poliție  la numărul unic de urgență 112, apelabil de la orice telefon mobil/fix/public, în vederea identificării infractorilor pentru tragerea lor la răspundere.