Flash-mob de Ziua Aromânilor

    armaniEvenimentul a avut loc marți după amiază, începând cu ora 18.30, în Piața Civică din municipiul Tulcea, fiind organizat de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei“, Ansamblul Folcloric „Dorulețul“ și Școala de Dans Tulcea,  în coordonarea maestrului Ștefan Coman.

     Vicepreședintele Dumitru Mergeani și viceprimarul municipiului, Petre Marinescu, au participat, marți, la amplul eveniment organizat în centrul orașului, cu ocazia zilei de 23 mai, ziua aromânilor.

    mergeani 2„Mă bucur să fiu aici, la acest flashmob care scoate în evidență frumoasele tradiții ale aromânilor de pretutindeni: spectacolul folcloric aduce în prim plan jocurile tradiționale ale reprezentanților acestei comunități. Mă bucur că, iată, în acest an, s-a reușit organizarea acestui frumos spectacol și îmi exprim speranța ca, la anul, această inițiativă să fie repetată, poate chiar cu o amploare mai mare“, a declarat vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani.

    Stabilită  din anul 1905, ziua de 23 mai amintește de momentul în care sultanul Abdul Hamid a publicat oficial decretul în favoarea românilor din Balcani, care garanta drepturi naționale în școli, administrație și biserică. 23 mai marchează, așadar, un moment de răscruce din procesul istoric de recunoaștere al drepturilor românilor și aromânilor din Peninsula Balcanică, dar și o victorie importantă a diplomației românești.

    La mulți ani, aromâni! Trâ multsâ anji!