Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Generalul SRI Celea, omul lui Năstase, a pus mâna pe investiția Elenei Udrea de la Sulina! Generalul SRI Celea, omul lui Năstase, a pus mâna pe investiția Elenei Udrea de la Sulina!
Doctorul Cristian Celea, fost secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase a câștigat o licitație dubioasă organizată de primăria Sulina, preluând în concesionare una... Generalul SRI Celea, omul lui Năstase, a pus mâna pe investiția Elenei Udrea de la Sulina!

Doctorul Cristian Celea, fost secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase a câștigat o licitație dubioasă organizată de primăria Sulina, preluând în concesionare una dintre cele mai râvnite zone din România, respectiv una dintre ultimele plaje sălbatice, plaja Sulina.

Scandalul creat de investiția „Amenajare plaja Sulina“ continuă și după epoca Elena Udrea. Investiția Ministerului Dezvoltării de 7,1 milioane lei prin care s-au construit câteva căsuțe și două podețe de lemn pe plaja Sulina, finalizată în 2010, a stârnit valuri de protest din partea organizațiilor de protecția mediului, care acuzau distrugerea habitatului natural din zona aflată oficial în custodia Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, o zonă protejată.

Nici măcar amenințările cu declanșarea procedurii de infringement anunțate de reprezentanții Comisiei Europene nu au stopat investiția, blamată la finele anului 2010 și de opoziția politică de atunci.

 

Licitație cu bărbatul secretarei Primăriei

După finalizare, investiția realizată de ministerul Elenei Udrea a fost preluată pe rând de Consiliul Județean Tulcea și ulterior de Consiliul Local Sulina, care anul acesta , pe data de 8 iunie anul curent a organizat o licitație publică în vederea închirierii bunurilor din cadul investiției „Amenajare plajă Sulina“.

La licitație au participat doar două firme, respectiv SC C&C Investiții și Consultanță SRL București și AL&CIP SRL, oamenii de afaceri din Sulina acuzând faptul că licitația ar fi fost de fapt un aranjament între cele două firme. Mai mult decât atât, firma AL&CIP SRL îl are ca asociat unic și administrator pe Ciprian Picu, nimeni altul decât soțul secretarei orașului, Alina Picu. Cei doi sunt cunoscuți ca deținând mai multe afaceri de alimentație publică în oraș, iar despre legalitatea participării firmei soțului secretarei la licitație, primarul Aurel Dimitriu refuză să se pronunțe.

„Nu știu, nu mă bag, să se pronunțe juriștii“ a declarat primarul Dimitriu.

După licitația câștigată fără probleme, deoarece firma prietenă AL&CIP nu s-a întrecut cu licitatul, culmea, administratorul Cirpian Picu s-a manifestat ca și căștigător, lucrănd pentru firma C&C Investiții și Consultanță, mai mult, folosind și mașinile Primăriei Sulina pentru a se deplasa și a realiza lucrări pentru construirea unui beach bar ilegal pe plajă, fapte ce indică din nou o înțelegere între cele două firme participante la licitație.

A câștigat generalul Celea, oftalmologul lui Ion Iliescu!

Cristian Celea (sursa dcnews.ro)

Cristian Celea (sursa dcnews.ro)

Firma câștigătoare a licitației C&C Investiții și Consultanță SRL București aparție familiei Celea. Doctorul Cristian Celea este un personaj celebru, PSD-ist de frunte, fost secretar de stat în Guvernarea Adrian Năstase și șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Presa spune că doctorul Celea este general SRI și fostul medic oftalmolog al lui Ion Iliescu. Zilele  a apărut informația că doctorul Celea ar putea fi numit din nou la șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„Firma câștigătoare trebuie să plătească 25.000 de lei pe an chirie plus să asigure paza și utlitățile“ spune primarul Sulinei, care precizează că nu se poate începe exploatarea pânî la obținerea avizului de mediu.

Scandal pentru sezlonguri

Între timp, alte două firme care desfășurau activități pe plajă susțin și dovedesc cu acte faptul că au obținut avizul de amplasament  de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, reprezentanții acestora susținând că se fac presiuni asupra lor pentru a lăsa locul liber firmei generalului SRI.

„Am fost amenințați cu Garda Financiară, că el știe pe toată lumea și să dispărem că vrea să rămână el singur pe plajă, e ca o descindere în forță în urma căreia noi băștinașii ar trebui să dispărem din fața invadatorilor ca să nu dispărem ca specie“ spun oamenii de afaceri locali.

La rândul său, doctorul Cristian Celea spune că el a acționat perfect legal și că localnicii au fost tolerați de autorități: „E o politică ciudată a celor de la ARBDD, care le-a dat și lor acte pe amplasament. Noi am participat la licitație, nu au fost contestații, vrem să investim civilizat iar ei cred că acolo e dreptul primului sosit.Total fals, vom face și noi sesizări prin intermediul avocaților să vedem cum se lucrează acolo“.