Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Proiectul de reabilitare și modernizare a Aeroportului „Delta Dunării”, la final Proiectul de reabilitare și modernizare a Aeroportului „Delta Dunării”, la final
Vicepreședintele Consiliului Județean a participat, ieri, la recepția lucrărilor finalizate în cadrul proiectului „Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare... Proiectul de reabilitare și modernizare a Aeroportului „Delta Dunării”, la final

aeroporttlVicepreședintele Consiliului Județean a participat, ieri, la recepția lucrărilor finalizate în cadrul proiectului „Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare pentru Aeroportul «Delta Dunării» Tulcea”.

Cu acest prilej, au fost prezenți toți cei implicați în proiect, de la managerul de proiect, ing. Vâlcu Stoian, care este și director tehnic al RA Aeroportul „Delta Dunării”, până la reprezentanții firmei de construcții și ai celei de consultanță. Au fost prezentate detalii tehnice după care au fost vizitate cele două obiective principale ale proiectului, respectiv platforma  de îmbarcare-debarcare și pista care, în urma realizării acestor lucrări de reabilitare și modernizare, este cu adevărat pregătită să faciliteze aterizarea și decolarea avioanelor pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” în cele mai bune condiții.

„În numele președintelui Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu, și al meu, personal, vă felicit pentru realizarea acestui obiectiv important.  Finalizarea acestui proiect este foarte importantă și pentru noi, Consiliul Județean, întrucât am sprijinit acest proiect trup și suflet, dar mai ales financiar, numai într-o ultimă fază Consiliul Județean contribuind cu aproximativ o pătrime din bugetul  pentru finalizarea lucrărilor. Sunt convins că un aeroport modern va fi o atracţie pentru operatorii aerieni şi, implicit, o poartă sigură deschisă către Delta Dunării pentru turişti, ceea ce înseamnă noi perspective pentru tulceni, în general, şi pentru dezvoltarea judeţului nostru, în special.

Acesta este motivul pentru care continuăm să investim în această direcție, astfel că Aeroportul  „Delta Dunării” Tulcea mai face obiectul a două proiecte incluse în Masterplanul de Transport 2014-2020. Încă o dată, vă felicit pentru finalizarea acestui proiect și, ce să vă urez, să vedem avioane zburând spre și dinspre Aeroportul Tulcea”, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Vasile Strat.

Valoarea totală a proiectului „Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare pentru Aeroportul «Delta Dunării» Tulcea” este de 64.920.855,50 lei cu T.V.A.