Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Reprezentanți ai Municipalității din Suzhou, în vizită oficială la Tulcea Reprezentanți ai Municipalității din Suzhou, în vizită oficială la Tulcea
O delegație din Municipalitatea Suzhou, Republica Populară Chineză, s-a aflat vineri, 8 ianuarie, la Tulcea în cadrul unei vizite oficiale întreprinse în țara noastră.... Reprezentanți ai Municipalității din Suzhou, în vizită oficială la Tulcea

china1O delegație din Municipalitatea Suzhou, Republica Populară Chineză, s-a aflat vineri, 8 ianuarie, la Tulcea în cadrul unei vizite oficiale întreprinse în țara noastră. Delegația chineză, condusă de viceprimarul orașului Suzhou, Xu Ming, și alcătuită din șase reprezentanți ai municipalității aflate în relații de cooperare cu județul nostru încă din 1995, a fost primită cu multă căldură de conducerea Consiliului Județean Tulcea, mai exact de vicepreședinții Vasile Strat și Cosmin Boiangiu, în cadrul unei întrevederi lărgite ce avut loc la Sala „Dobrogea”. Cu acest prilej, au mai fost prezenți prefectul județului, marin Bădiță, guvernatorul RBDD, Lucian Simion, deputatul Ion Bălan, consilierul județean Anișoara Radu, de data aceasta în calitate de întreprinzător local în domeniul mobilei aflat în relații comerciale cu China, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Tulcea, Doru Poponete, precum și Directorul Direcției de Sport și Tineret, Liviu Urlih.

????????????????????????????????????

Nu în ultimul rând, vizita la Tulcea partenerilor din Suzhou a fost onorată de prezența Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanța, Excelența Sa, domnul Su Yanwen, împreună cu soția.
„După aproape douăzeci și uni de ani de cooperare între județul Tulcea și Municipalitatea din Suzhou, timp în care au fost derulate cu succes colaborări în domeniile educației, culturii, artei și sănătății, putem merge mai departe în vederea încheierii de noi relații, extinse și pe alte domenii, cum ar fi agricultura și, de ce nu, turismul. Județul nostru deține un mare potențial în ceea ce privește agricultura, astfel că suntem deschiși la conturarea unor noi oportunități pe aceste domenii”, a declarat în acest sens vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Strat.
chin2Astfel, în cadrul discuțiilor, au fost abordată posibilitatea lărgirii și diversificării ariei de cooperare dintre cele două zone partenere. Concret, s-a discutat posibilitatea extinderii relații de cooperare în domeniul agriculturii și a procesării de alimente, atât cerealieră cât și animală, partenerii chinezi arătându-se interesați de potențialul județului nostru din acest punct de vedere. Pasul următor în acest sens îl constituie identificarea partenerilor chinezi din Suzhou în vederea demarării concrete a relațiilor contractuale dintre cele două părți pe acest sector.
Cu același prilej, viceprimarului Municipalității Suzhou i-au fost înmânate două invitații, și-anume de a participa, cu un ansamblu artistic, la cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur” din acest an, de la Tulcea, precum și în vederea participării, sportivi dedicați, la o mini-competiție de tenis de masă ce va fi organizată pe durata desfășurării festivalului mai sus-menționat.
Următorul moment al vizitei oficiale l-a constituit vizitarea expoziției de obiecte chinezești, întitulată sugestiv „Colțul chinezesc”, de la Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din municipiu. La Bibliotecă, oaspeții chinezi au fost întâmpinați de directorul Daniel Drăniceanu, care a organizat, cu acest prilej, și un scurt periplu prin cea mai mare instituție tulceană de carte. Această descindere a produs o frumoasă impresie vizitatorilor, din punct de vedere atât al promptitudinii personalului, cât și al activității propriu-zise desfășurate la Biblioteca Județeană.
Deplasarea la Tulcea a delegației din Suzhou s-a încheiat cu vizitarea Spitalului Privat C&T din municipiu, care, prin eforturile susținute ale dr. Emilia Stamate, coordonatorul clinicii, și ale autorităților județene în cadrul cooperării Tulcea-Suzhou, găzduiește cel mai mare centru de medicină tradițională chineză din județul nostru. Membrii delegației din Suzhou au fost din nou plăcut impresionați, de data aceasta de dotări și gama diversificată de servicii medicale oferite de această clinică, în general, și de profesionalismul și tehnica personalului specializat în practicarea medicinii tradiționale chineze, în special.