„Vrea careva un ANL in Tulcea?“

   „Intrebati la firma Pasirom International, daca raspunsul la intrebarea din titlu este afirmativ. S-ar putea ca cineva sa va dea o veste buna. Nu ca societatea ar fi proprietara vreunui apartament, dar cam asa se comporta dl director Pascu.

In urma cu aproape o luna am primit cheia de la garsoniera. Fara sa fi vazut apartamentul, avand incredere deplina in angajatii Primariei municipiului Tulcea care l-ar fi verificat anterior, am semnat procesul verbal de predare-primire a garsonierei si am primit cheile. Pe hartie, toate sunt in stare buna, dar…

Initial, in garsoniera nu am sesizat decat privelistea de la fereastra superba de la un anumit nivel. Apoi am vazut ca un geam din camera de zi si un altul din baie nu stau deschise, o crapatura fina langa geamul din bucatarie, o alta langa geamul din camera de zi si un spatiu de vreo 20 de cm intre cada si peretele exterior al baii. L-am sunat pe constructorul celor patru blocuri sa-l intreb de ce si ce va face. „Sunt normale crapaturile, iar locul acela din baie il puteti acoperi fara niciun fel de problema”, mi-a spus atunci directorul la telefon. Il intreb daca are muncitori sa repare problemele si imi spune ca toti sunt in judet. Am inchis discutia cu el, in termeni politicosi.

Intre timp a venit lumina la blocurile ANL si incep sa ma uit cu mai multa atentie, iar pe langa problemele initiale mai vad si altele, ca de exemplu faptul ca atat in hol cat si in camera de zi s-a dat doar cu o mana de var, ca tavanul din hol este crapat intr-un colt, ca tavanul camerei de zi are alte crapaturi samd. Depun sesizare la Primarie azi, in jurul orei 13.00. La 15.38, ma suna dl director care pe un ton ridicat ma intreaba de ce am depus plangere la Primarie si continua arogant ca daca nu-mi place apartamentul, sa plec. Ii spun ca nu are niciun drept sa vorbeasca asa si stabilim sa ne vedem la garsoniera intr-un sfert de ora. Zis si facut.

La ora 16.00, in mai putin de doua minute, pe acelasi ton arogant, imi repeta ce mi-a spus la telefon – “Daca nu va place, plecati”. Il intreb ce anume ii permite sa-mi spuna asta si-mi arunca ceva de genul “eu am construit apartamentele astea. Cu banii mei am cumparat elementele de legatura pentru plinte (lipsesc vreo 10, nn)”. Ma indrept spre plinte sa i le dau, dar in marinimia sa dl director ma opreste si-mi spune ca inca mai are bani de recuperat de la stat pentru lucrarile executate. Ii aduc aminte de situatia medicilor platiti de stat cu 20% mai putin si-mi spune ca daca aveam 7 clase vorbea altfel cu mine. “Care ar fi fost problema dvs daca as fi avut doar 7 clase?”, il intreb. “Daca nu ati fi depus plangere la Primarie rezolvam problemele acestea. Eu, ca eu stiu cum se dau gauri in ciment, v-as fi montat hota. Acum, nu va dau voie sa lipiti cada de peretele baii”, imi spune. “In conditiile in care niciunul din chiriasi nu are voie sa-si puna hota sau aer conditionat, mi-ati fi facut o favoare, nu? Cum asa?”. Curg apele pe el si iesim din garsoniera, iar pe scari imi spune: “Daca sunteti jurnalista, nu trebuie sa va folositi de asta”. “Daca depuneam plangerea in calitate de jurnalist, acum aveati camere de luat vederi in fata”, ii spun (si da, am colegi de la televiziuni care vor sa faca material pe tema ANL-urilor. Iar asta nu e o amenintare, ci doar o afirmatie). Ma cearta in continuare ca am depus sesizarea la Primarie si, in timp ce el urca in masina, ii spun ca e dreptul meu sa-mi spun nemultumirile.

Instalat comod la volan, ma intreaba daca nu vreau cumva o casa. Neg, iar replica sa vine rapid – “Atunci taceti!”. “Taci tu!”, ii strig, iar in gand aveam o continuare. Porneste motorul si ajunge in cateva secunde langa mine si ma intreaba daca mai aveam ceva de spus. “Nu”.

De unde au, frate, astia atata tupeu? Dupa ce nu-si fac treaba bine, se comporta de parca ar fi pe mosia personala si au si pretentia ca statul sa-i plateasca la timp.

Maine depun sesizare si la ANL.

Si chiar nu-mi pasa ce va urma!

Chit ca raman fara locuinta!

aaa, potrivit directorului societatii Pasirom International, geamul din camera de zi si cel din baie nu trebuie sa stea deschise“.

Sursa: Facebook, by Luisiana Bigea on Wednesday, July 11, 2012 at 7:58pm ·