Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE DIN TULCEA, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE DIN TULCEA, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ
  Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea şi procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările în... MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE DIN TULCEA, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

 

Soporan Ioan, cel suspectat ca ar fi liderul traficantilor

Soporan Ioan, cel suspectat ca ar fi liderul traficantilor

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea şi procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările în dosarul penal privind pe Vasilică Lucian de 36 ani, Soporan Ioan de 36 ani, Sultan Ionuţ de 26 ani, Doru Vlad de 22 ani, Trifan Nicolae de 22 ani, Poltorac Ilie de 21 ani, Istrate Marius de 25 ani şi Ciobotaru Lucian de 35 ani, toți din Tulcea, cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat (art. 367 al. 1 din Codul Penal), trafic de droguri de risc (art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 republicată privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri), trafic de droguri de mare risc (art. 2 al. 2 din Legea nr. 143/2000 republicată) şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare).

În perioada 2013 – 2014, cei 8 tineri au constituit o grupare infracţională având drept scop aprovizionarea consumatorilor din mun. Tulcea cu droguri de risc şi produse denumite generic „etnobotanice”.

La 29.03.2014, au fost desfăşurate 10 percheziţii domiciliare, la membrii grupării infracţionale fiind identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor 15 de telefoane mobile, 15 suporturi de stocare a datelor, 16 cartele SIM, o tabletă, 9 laptop-uri, o unitate centrală de calculator, 7 hard-disk-uri, două cântare electronice, 20.270 de lei şi 300 de euro, 1074 plicuri cu substanţe pulverulente şi fragmente vegetale, 266 de role pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor și 2 aparate de mărunţit. Toate substanţele pulverulente sau de natură vegetală, precum şi instrumentarul folosit la porţionarea, consumul sau cântărirea drogurilor au fost supuse expertizei, concluzionându-se că fac parte sau poartă urme ale  drogurilor de risc, de mare risc sau substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.