Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

E OFICIAL: LA TULCEA, NOUL PNL ESTE CONDUS DE PDL! E OFICIAL: LA TULCEA, NOUL PNL ESTE CONDUS DE PDL!
După cum anunţăm încă de anul trecut, liberalii vechi pierd încet încet conducerea în propriul partid în favoarea noilor colegi de la PDL.  P.D.L.... E OFICIAL: LA TULCEA, NOUL PNL ESTE CONDUS DE PDL!
Delegatia PDL are motive de bucurie- a preluat conducerea PNL Tulcea

Delegatia PDL are motive de bucurie- a preluat conducerea PNL Tulcea

După cum anunţăm încă de anul trecut, liberalii vechi pierd încet încet conducerea în propriul partid în favoarea noilor colegi de la PDL.

 P.D.L. PREGĂTEŞTE DEBARCAREA LIBERALILOR POPA ŞI MOTOC

Începând cel târziu cu data de 28 februarie, deciziile în noul PNL vor fi luate de cei de la PDL Tulcea, care deţin majoritatea în Comitetul Judeţean Executiv cu 13 voturi, faţă de doar 12 câte vor avea vechii liberali tulceni.

Deasemenea, conform hotărârilor adoptate sâmbătă la Consiliul Naţional al noului PNL, PDL va avea avantaj faţă de liberali şi în cadrul Comitetului Executiv la nivel de municipiul Tulcea, deoarece deţine funcţia de primar.

Potrivit unui document adoptat sâmbătă la Consiliul Naţional al noului PNL, ponderea membrilor liberali şi democrat-liberali în Comitetele judeţene executive, organisme nou înfiinţate ca urmare a fuziunii dintre PNL şi PDL, este următoarea: Tulcea 12 PNL – 13 PDL.

Consiliul Naţional a noului PNL a adoptat sâmbătă două hotărâri cu privire la modul de organizare şi de funcţionare a partidului.

O hotărâre stabileşte că organizaţiile judeţene sunt conduse de doi copreşedinţi, iar pe perioada de valabilitate a dispoziţiilor tranzitorii prevăzute de statut conducerea organizaţiilor judeţene este asigurată de Comitetul judeţean executiv (CJEX) şi de Biroul politic judeţean comasat paritar.

CJEX este alcătuit unde există patru-şase colegii de deputaţi din 23 de membri, 7-9 colegii de deputaţi din 26 de membri şi peste zece colegii de deputaţi din 29 de membri, din parlamentarii aleşi în judeţul respectiv, preşedinţii organizaţiilor interne, cu drept de vot consultativ. Membrii CJEX vor fi desemnaţi de fiecare partid care a fuzionat, din cadrul Biroului Politic Judeţean, respectiv Biroului Permanent Judeţean, la propunerea preşedintelui organizaţiei judeţene şi supuşi aprobării în Biroul Politic judeţean al fostului PNL şi în Colegiul Director judeţean al fostului PDL.

Conform documentului, ponderea membrilor din fiecare partid în Comitetul judeţean executiv este stabilită în urma aplicării unor criterii, respectiv 80% rezultatul alegerilor europarlamentare şi 20% numărul primarilor în funcţie după aplicarea OUG 55/2014. Ponderea maximă este 65% la 35%.

În cazul în care prin includerea parlamentarilor ponderea stabilită conform prevederii legate de rezultatul alegerilor parlamentare şi cea a numărului de primari, se inversează, se suplimentează numărul membrilor CJEX astfel încât să se menţină ponderea calculată.

În ceea ce priveşte organizaţiile locale acestea sunt conduse de doi copreşedinţi. De asemenea, conducerea organizaţiilor locale este asigurată de comitetul local executiv şi de biroul politic local comasat paritar. Şi în cazul Comitetului executiv de la nivel local sunt stabilite anumite criterii pentru membri din care este alcătuit, în funcţie de existenţa sau inexistentă unui primar din partea celor două partide.

În cadrul Comitetului executiv judeţean şi local, secretarul general va fi secretarul general al partidului cu ponderea mai mare, iar secretarul general al partidului cu ponderea mai mică este secretar general adjunct.

Termenul de înfiinţare a Comitetelor judeţene executive este 28 februarie, iar al Comitetelor locale executive este 31 martie.

Documentul stabileşte că membrii Comitetelor executive judeţene şi locale îşi păstrează funcţiile din Birourile judeţene şi locale ale fostelor partide. La desemnarea membrilor CJEX, fiecare partid va desemna şi câte doi supleanţi, care vor fi cooptaţi în CJEX în cazul vacantarii unei poziţii.

Cea de-a doua rezoluţie adoptată la Consiliul Naţional al PNL stabileşte atribuţiile Biroului politic judeţean, Biroului politic local ale Comitetului judeţean executiv şi ale Comitetului local executiv.

Comitetul judeţean executiv organizează şi conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel judeţean între două şedinţe consecutive ale BPJ.

 

Sursa hotnews.ro