Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Sărbătoare la „Jean Bart” – 20 de ani de la înființarea Școlii „Constantin Găvenea” Sărbătoare la „Jean Bart” – 20 de ani de la înființarea Școlii „Constantin Găvenea”
Miercuri, 20 mai 2015, începând cu ora 17.00, la Teatrul „Jean Bart” din municipiu a avut loc festivitatea prilejuită de împlinirea a 20 de... Sărbătoare la „Jean Bart” – 20 de ani de la înființarea Școlii „Constantin Găvenea”

Miercuri, 20 mai 2015, începând cu ora 17.00, la Teatrul „Jean Bart” din municipiu a avut loc festivitatea prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale „Constantin Găvenea”. Cu acest prilej, din partea Consiliului Județean Tulcea a fost prezent consilierul președintelui Horia Teodorescu, domnul Mihai Nicolae.

La evenimentul organizat cu multă dăruire de conducerea școlii, prin directorul Victor Peligrad, și de colectivul de elevi și cadre didactice au mai luat parte foști directori ai acestei unități școlare, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean precum și părinți și elevi de toate vârstele, pregătiți să-și sărbătorească școala.

„Îmi amintesc cu emoție cum, în urmă cu 20 de ani, la 1 septembrie 1995, s-a dat în funcţiune această școală cu clasele I- VIII, pentru copiii din cartierul E3. Era la momentul respectiv, alături de Liceul Pedagogic, cea mai tânără și frumoasă școală din municipiu. Iată că ceastă tânără școală a crescut și a devenit una din cele mai bune școli din municipiu și județ, geratoare de reale și recunoscute talente. Vreau să felicit cu acest prilej actuala conducere a școlii, cadrele didactice și copiii, dar și foștii directori ai acestei unități școlare, între care țin să o menționez pe doamna Elena Ciumacencu, primul dascăl aflat la conducere, căreia i se datorează mult din ceea ce este Școala «Constantin Găvenea» în prezent. Doresc să-l felicit și pe bunul meu prieten, Gheorghe Găvenea, căruia îi revine în mare măsură inițiativa de a  atribui școlii din Cartierul E3 numele marelui nostru pictor Constantin Găvenea. Apreciez mult această unitate de învățământ pentru oamenii care și-au desfășurat cu devotament activitatea aici, pentru elevii acestei școli, pentru rezultatele obținute de aceștia de-a lungul timpului. În numele Consiliului Județean și al președintelui acestuia, domnul Horia Teodorescu,  vă felicit cu drag și vă urez «La mulți ani!» și mult succes în activitatea viitoare!”, a declarat cu acest prilej domnul Mihai Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Festivitatea de sărbătorire a Zilei Școlii Gimnaziale „Constantin Găvenea” a continuat cu un program cultural-artistic pregătit de elevii şi cadrele didactice ale şcolii, în parteneriat cu Organizaţia Tineretului Elen Tulcea.