Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

S-a inaugurat aplicaţia de achiziţionare online a permiselor de acces şi de pescuit în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării S-a inaugurat aplicaţia de achiziţionare online a permiselor de acces şi de pescuit în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online, prin... S-a inaugurat aplicaţia de achiziţionare online a permiselor de acces şi de pescuit în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

arbdd permiseAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online, prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
Tipurile de permise eliberate online sunt:
Permisul de acces în RBDD pentru turişti: 5 lei/persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an; Gratuit pentru pensionari, elevi, student, persoane cu handicap.
Permisul de acces în RBDD pentru autovehicule: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an.
Permisul de acces în RBDD pentru ambarcaţiuni: 20 lei/ambarcaţiune/sejur; 100 lei/ambarcaţiune/an.
Permis de pescuit recreativ/sportiv RBDD: 30 lei / persoană /an; 10 lei / an pentru elevi, studenţi, persoane cu handicap uşor şi mediu; Gratuit /an pentru persoane cu handicap grav, pensionari.
Preţurile permiselor sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Mediului şi Pădurilor nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
Permisul ARBDD, odată achitat, soseşte pe adresa e-mail a persoanei care l-a comandat, după care îl poate imprima pe suport de hârtie sau îl poate păstra în format electronic pe un telefon, tabletă sau laptop. Permisul conţine elemente grafice care la scanarea lor de către agenţii ARBDD, permit instantaneu confruntarea datelor înscrise pe permis cu baza de date a aplicaţiei.
La fiecare scanare, în baza de date se înregistrează automat coordonatele locului şi momentul în care a fost efectuat controlul completându-se astfel statistici periodice privind răspândirea atât a turiştilor cât şi a mijloacelor de transport auto şi navale pe teritoriul rezervaţiei – unul din instrumentele informatice care stau la baza managementului activităţilor de conservare şi de supraveghere a întregului ansablu ecologic din Delta Dunării.
Dar aplicaţia vine în primul rând în sprijinul turiştilor şi a operatorilor de turism care organizează sejururi în Delta Dunării pentru grupuri de turişti care nu mai sunt astfel nevoiţi să se abată din drumul lor pe la sediul ARBDD pentru a obţine permisul de acces şi/sau permisul de pescuit.